REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
22.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Autorităţile americane revocă autorizaţia vaccinului anti-Covid de la Johnson & Johnson

Autorităţile americane revocă autorizaţia vaccinului anti-Covid de la Johnson & Johnson

A.F. 8 iunie 2023 | 00:00 216

Autorităţile de reglementare din SUA au revocat autorizaţia de urgenţă pentru vaccinul Covid-19 de la Johnson & Johnson, după ce chiar unitatea Janssen a companiei a solicitat retragerea acesteia, întrucât, ca urmare a cererii scăzute, compania nu intenţionează să continue producţia cu variante actualizate ale vaccinului, relatează Bloomberg.

Autoritatile americane revoca autorizatia vaccinului anti-Covid de la Johnson & Johnson

Janssen a informat Food and Drug Administration (FDA) că vaccinurile cumpărate de guvern au expirat şi că nu există cerere pentru acest produs în SUA, a precizat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

"FDA a stabilit că este oportună revocarea acestei autorizaţii pentru a proteja sănătatea şi siguranţa publică", potrivit comunicatului. Compania "nu intenţionează să actualizeze compoziţia tulpinii acestui vaccin pentru a aborda variantele emergente", explică FDA, citează stiripesurse.ro.

Decizia nu ar urma să afecteze în vreun fel persoanele care au făcut vaccinul Janssen ca parte a schemei de vaccinare anti-Covid, potrivit lui Joshua Sharfstein, decan pentru practicile de sănătate publică la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. "Din moment ce motivul retragerii nu are legătură cu eficacitatea vaccinului, nu m-aş aştepta să se schimbe ceva în ceea ce priveşte protecţia cuiva" care a fost vaccinat, a spus el.

Vaccinul cu doză unică al J&J s-a confruntat cu probleme încă la început, în urma unor deficienţe de fabricaţie, iar cazurile semnalând o tulburare rară şi potenţial mortală de coagulare a sângelui la pacienţii vaccinaţi au încetinit lansarea sa, la începutul anului 2021. De atunci, cererea a rămas scăzută în comparaţie cu vaccinurile mai populare de la Moderna şi Pfizer/ BioNTech.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768