REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Mar., 8 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6876
18.2° Constanța Marți, 8 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6876
 

Autorităţile de la Phenian cer Statelor Unite să nu se amestece în afacerile din peninsula coreeană

Autorităţile de la Phenian cer Statelor Unite să nu se amestece în afacerile din peninsula coreeană

Replica API 12 iunie 2020 | 00:00 996

Autorităţile nord-coreene au declarat joi că Statele Unite nu sunt în măsură să comenteze afacerile inter-coreene, apreciind că este în interesul Washingtonului să stea liniştit dacă doreşte alegeri prezidenţiale de succes, scrie agenţia de presă KCNA, citată de Reuters și Agerpres.

Această luarea de poziţie survine după ce Departamentul de Stat al SUA s-a declarat dezamăgit de decizia de marţi a autorităţilor de la Phenian de a suspenda canalele de comunicare cu Coreea de Sud.

"M-am săturat de abordarea duală a SUA, care sunt dornice să întrerupă relaţiile inter-coreene atunci când acestea dau semne de progres, dar iau atitudine atunci când ele par să meargă prost", a declarat directorul general pentru afaceri americane din ministerul de externe nord-coreean Kwon Jong Gun.

"Ar fi nu doar în interesul SUA, ci şi în beneficiul unui scrutin prezidenţial de succes", a apreciat Kwon, care a recomandat SUA "să îşi ţină gura" dacă doresc să nu experimenteze "ceva groaznic".

Coreea de Nord a anunţat marţi că întrerupe liniile telefonice directe cu Coreea de Sud ca prim pas spre tăierea tuturor contactelor după zile întregi în care au acuzat autorităţile de la Seul că nu pun capăt acţiunilor organizate de fugarii nord-coreeni, care trimit în Coreea de Nord, de pe teritoriul sud-coreean, fluturaşi şi alte materiale ostile regimului de la Phenian.

Coreea de Sud a anunţat în cursul zilei de miercuri că va lua măsuri legale împotriva a două organizaţii care realizează operaţiuni de acest tip.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817