REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.2° Constanța Vin., 22 Nov. 2024
Anul XX Nr. 6921
2.2° Constanța Vineri, 22 Noiembrie 2024 Anul XX Nr. 6921
 

Autoritățile din Rusia arestează un cetățean german. Este acuzat de sabotaj

Autoritățile din Rusia arestează un cetățean german. Este acuzat de sabotaj

Ricardo DRAGOMIR 21 noiembrie 2024 | 00:00 57

Un cetățean german a fost arestat miercuri, 20 noiembrie, în Rusia, sub acuzația de sabotaj. Potrivit Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), acesta ar fi fost implicat în organizarea unei explozii în Kaliningrad și s-ar fi întors în Rusia „pentru a organiza acte de sabotaj”.

Autoritatile din Rusia aresteaza un cetatean german. Este acuzat de sabotaj

Nikolai Gaiduk, cetăţean german născut în 1967, „este implicat în explozia din martie 2024 într-o staţie de distribuţie de gaz” din Kaliningrad, a declarat FSB într-un comunicat, afirmând că Gaiduk s-a întors în Rusia după ce plecase din Polonia, „pentru a organiza acte de sabotaj împotriva infrastructurilor energetice locale”.

În prezent, germanul originar din Hamburg se află în arest preventiv, iar autoritățile ruse au deschis o anchetă pentru „atentat” și „trafic de substanțe explozive”. El a fost reținut la intrarea în Rusia, la un post de control frontalier din Kaliningrad, enclavă rusă situată între Polonia și Lituania, pe malul Mării Baltice.

În urma unei percheziții, autoritățile au găsit în mașina suspectului jumătate de litru de explozibil lichid. Conform presei locale, acest explozibil era ascuns într-o sticlă de şampon.

„S-a stabilit că dl. Gaiduk primise ordinul de a provoca o explozie şi îi fuseseră livrate componentele unei încărcături explozive artizanale din partea cetăţeanului ucrainean” Aleksandr Jorov, care locuieşte de asemenea la Hamburg.

De la începutul invaziei în Ucraina, acuzațiile de „sabotaj”, „trădare” sau „terorism” au devenit tot mai frecvente în Rusia. Mai mulți cetățeni occidentali, în special americani, au fost arestați, iar Washingtonul consideră că e o formă de luare de ostatici, care ar avantaja schimburile de prizonieri Moscovei.

Cel mai mare schimb de prizonieri de la Războiul Rece a fost între Occident și Rusia pe 1 august, când au fost eliberați jurnalistul american Evan Gershkovich și fostul pușcaș marin Paul Whelan, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

PSD Eduard Martin
AUR Ovidiu Cupsa Mohammad Murad
PSD Cristina Dumitrache
PNL Bogdan Hutuca Silviu Cosa
USR Stelian Ion Remus Negoi
PSD Brailoiu

COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
26821204022
5/49
112932312136
joker
11431339216