REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.3° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
30.3° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Autorizația de CONSTRUIRE pentru imobilul de pe MAMAIA, dată de FĂGĂDĂU turcilor UGUR și HACI, ANULATĂ definitiv

Autorizația de CONSTRUIRE pentru imobilul de pe MAMAIA, dată de FĂGĂDĂU turcilor UGUR și HACI, ANULATĂ definitiv

Replica API 6 mai 2021 | 00:35 5442

Black Sea Estate SRL, deținută de Vural Ugur și Vural Haci, din Turcia, a construit un imobil pe bulevardul Mamaia, având documentația, care a stat la baza investiției, neconformă cu legea. Magistrații au anulat definitiv PUZ-ul, PUD-ul și autorizația de construire emisă în 2019, definitiv. Așa că, mai mult ca sigur, clădirea va fi demolată.

Constanța Altfel a cerut, la Triunalul Constanța, anularea a două HCLM.În primă fază, este vorba despre H.C.L.M. Constanţa nr. 279/2016 privind aprobarea P.U.Z. pentru zona delimitată de b-dul Mamaia, str. Oneşti, str. Unirii şi str. Grozeşti și a doua vizează H.C.L.M. Constanţa nr. 120/2018 privind aprobarea PUD-construire imobil birouri P+5-6E. Totodaă, a cerut și anularea autorizației de construire emisă în 2019.

PUD-ul, PUZ-ul și autorizația de construire, ANULATE DEFINITIV

Instanța de fond a respins cererea, nu și Curtea de Apel care a casat miercuri, 5 mai, decizia de fond și a admis recursul formulat de Constanța Altfel.

”Dispune anularea H.C.L.M. Constanţa nr. 120/2018 privind aprobarea P.U.D., a H.C.L.M. Constanţa nr. 279/2016 privind aprobarea P.U.Z. pentru zona delimitată de b-dul Mamaia, str. Oneşti, str. Unirii şi str. Grozeşti şi a A.C. nr. 146/2019 emisă de Primarul Municipiului Constanţa. Menţine restul dispozițiilor. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Ce nereguli au fost ”strecurate” în PUD

Un prim aspect ar fi faptul că terenul situat situat pe bulevardul Mamaia 226 face parte dintr-o zona deja reglementată prin PUZ aprobat prin HCLM Constanta nr. 279/2016, documentație urbanistică ce permite următoarele destinații ale imobilelor: locuințe în proprietate și locuințe sociale, cu parterul și eventual etajele inferioare destinate funcțiunilor comerciale și serviciilor diverse, etc, în timp ce PUD-ul aprobă o destinație constând strict în "imobil cu funcțiunea de birouri. Mai mult, PUZ-ul preexistent reglementează deja indicatorii urbanistici maximi aprobați, respectiv: regimul de înălțime maxim: D+P+5-6E - 31m la cornișă; POT maxim 70% si CUT maxim 4., în timp ce PUD-ul aprobat prin HCLM modifică indicatorii urbanistici aprobați prin PUZ, după cum urmează: regimul de înălțime maxim-. P+5-6E ( 27 m); POT maxim 45% și CUT maxim 3.

Totodată, PUD-ul ar fi fost aprobat în ciuda votului nefavorabil a Comisiei de Specialitate nr. 2 - de Organizare și Dezvoltare Urbanistică, Realizarea Lucrărilor Publice, Protecția Mediului înconjurător, Conservarea Monumentelor Istorice și de Arhitectura din cadrul Consiliului Local.

Black Sea Estate SRL a luat fiinţă în anul 2016 și are Firma are sediul social în Constanța, pe strada I.L. Caragiale. Societatea este deținută de Haci Vural, cu 95 % din acțiuni, și Vural Ugur, cu 5 % din acțiuni, ambii din Turcia. Black Sea Estate SRL se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Investitie este cand produci ceva ,nu cand construiesti un bloc inghesuita si faci profit din vanzarea apartamentelor.
7
2
fagabou si borfasimea din primarie trebuie sa dea spaga inapoi.
8
2
Demolarea ar trebui facuta de primarie fiind raspunderea ei pentru o autorizatie emisa gresit. Si ulterior vom plati cu totii prin bugetul local despagubiri firmei respective care, pana la urma, a construit conform unei autorizatii de construire oficiala.
10
0
Hai sa vad ca o demoleaza. Cam costisitoare o astfel de demolare. Plus transportul deseurilor....
8
1
probabil n-au cotizat la Chitac si Ovanesian, interesant de aflat cine va raspunde pt toate astea, investitorul a depus niste acte si a cheltuit niste bani, ca apoi sa ii fie anulate autorizatiile.
11
6
Oamenii astia nu au construit de capul lor,ci in baza unei aoutrizatii,data de primarie,ganditiva ce impact are fata de alti investitori,care vrem noi, nu vrem baga niste bani.
9
13
se munceste la izolatie de zor la cladirea in speta
12
1
Asteptam cu interes finalul. Demolare sau praf in ochi ca in speta galani? Sa se faca pariurile!
19
1
Pusculita PSD-ului.
14
6
Primaria emite o autorizatie. Cheltui bani imaginandu ti ca statul este serios. Primaria anuleaza autorizatia. Statul se face ca ploua. Investiti la Constanta.
14
19

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016