REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Av. Hașotti a intrat în război cu primăria pentru haosul din Peninsulă. Video

Av. Hașotti a intrat în război cu primăria pentru haosul din Peninsulă. Video

Mirela PASCAL 25 februarie 2023 | 00:00 3201

În general, să locuiești în centrul istoric al unui oraș este un mare privilegiu, dar nu și la Constanța. Trotuarele și pavajul sunt distruse aproape în totalitate, clădirile sunt într-un proces de dezintegrare continuă, iar micile spații verzi sunt, de fapt, petice de pământ pe care cresc... doar mucuri de țigară. Nu mai este o noutate nici faptul că primăria primește, periodic, sesizări din această zonă, problemele fiind variate, însă cele mai multe sesizări au în comun necesitatea îmbunătățirii accesului în această zonă, fie el pietonal sau rutier. Una dintre persoanele care a deschis război primăriei este și avocatul Ionel Hașotti, care își dorește o reglementare clară și desfășurarea, în condiții de siguranță, a circulației pietonale și rutiere în cartierul Peninsulă.

Av. Hasotti a intrat in razboi cu primaria pentru haosul din Peninsula. Video

Ionel Hașotti ”s-a luat la trântă” cu Primarul Municipiului Constanta și Consiliul Local Constanta, în speranța că va reuși să-i oblige, în instanță, la efectuarea tuturor operațiunilor administrative și la emiterea tuturor actelor

administrative necesare reglementării și desfășurării în condiții de siguranță a circulației pietonale și rutiere în cartierul Peninsulă.

Avocatul cere reglementarea Zonei Peninsulară, în ceea ce privește desfășurarea circulației

Concret, acesta își dorește delimitarea trotuarelor, acolo unde sunt, și amenajarea acestora acolo unde lipsesc, delimitarea și semnalizarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni și separarea sensurilor și benzilor de circulație, dar și marcarea corespunzătoare a carosabilului destinat circulației trotinetelor electrice, etc. Avocatul locuiește în Peninsulă, iar interesul său pentru a solicita reglementarea în condițiile legii a traficului rutier și pietonal în Zona Peninsulară pare unul justificat. Acesta a demarat procedurile în vederea reglementării zonei încă din 2021, însă nu a fost mulțumit în urma răspunsurilor emise de municipalitate, așa că a urmat calea instanței judecătorești.

Av. Hasotti a intrat in razboi cu primaria pentru haosul din Peninsula. Videobulevardul Elisabeta, fără treceri de pietoni

De punctat faptul că nu este singurul locuitor nemulțumit din zonă. Se ne reamintim câtă vâlvă s-a făcut în contextul Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, acesta fiind contestat de riverani, dar și de agenții economici care-și desfășoară acolo activitatea, existând pe rolul instanțelor dosarul în care se cere anularea Regulamentului.

Av. Hasotti a intrat in razboi cu primaria pentru haosul din Peninsula. Videope strada Arhiepiscopiei, de exemplu, nu există trotuare și nici locuri de parcare amenajate

Primul Regulament de acces în Peninsulară a fost adoptat prin HCL nr. 371/27.09.2018, supus analizei instanței de judecată în 2019 și anulat doar ca efect al lipsei unui studiu de impact, nu în referire la celelalte motive de nelegalitate invocate de persoanele vătămate.

Video de pe strada Arhiepiscopiei:

Actualul Regulament (HCL 294/2021) reglementează atât accesul, cât și modalitatea de circulație, în zonele exclusiv pietonale ori ocazional pentru circulația auto.

Av. Hasotti a intrat in razboi cu primaria pentru haosul din Peninsula. Video

Accesul în Peninsulă, reglementat încă din 2011

Accesul în zona peninsulară, modul de desfășurare a circulației pietonale și rutiere, stabilirea străzilor cu circulație exclusiv pietonală (semnalizate în acest sens) ori cele ocazional dedicate circulației auto (semnalizate în acest sens), precum și investițiile și modalitatea de finanțare a acestora sunt chestiuni care au o reglementare adoptată prin hotărâri de consiliu local și au fost puse în executare de municipalitate. Acest program ori obiectiv de investiții există încă din anul 2011, încă de la acel moment zona peninsulară a fost prevăzută ca pietonală, cu tot ce a implicat aceasta. Prin HCL nr. 294/2021 s-a reglementat modalitatea de acces, circulația pietonală și rutieră în zona respectivă, zona peninsulară devenind preponderent pietonală.

Video de pe strada Revoluției:

Revenind la Hașotti, acțiunea acestuia a fost respinsă pe 25 martie 2022, instanța reținând că s-a reglementat modalitatea de acces, circulația pietonală și rutieră în zona respectivă prin HCL nr. 294/202.

Curios este faptul că la recurs, Curtea de Apel a casat, pe 16 februarie a.c., în tot, sentinţa Tribunalului din martie 2022 şi a trimis cauza primei instanţe pentru soluționarea fondului. Dosarul a fost înregistrat pe 23 februarie. Rămâne, însă, de văzut dacă va avea aceeași poziție, după rejudecarea speței.

Av. Hasotti a intrat in razboi cu primaria pentru haosul din Peninsula. Video
Precizăm că am încercat să aflăm un punct de vedere de la avocatul Ionel Hașotti, însă nu a dorit să facă nici un fel de comentariu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510