REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
17.7° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

Avea nevoie Mamaia de pistă pentru biciclete, pe promenadă?! Video

Avea nevoie Mamaia de pistă pentru biciclete, pe promenadă?! Video

Andreea VLAICU 6 iulie 2024 | 00:00 2816

Ca în orice țară civilizată, și municipiul Constanța beneficiază de piste de biciclete destinate peroanelor care folosesc acest mijloc de transport. Acestea sunt amplasate mai ales în zonele intens circulate și aglomerate. Un exemplu este stațiunea Mamaia. Aici, pista de bicicletă cuprinde aleea pietonală de la un cap la altul al stațiunii. Totuși, pista nu prea poate fi folosită de către bicicliști deoarece este circulată de pietoni. Cu toate că zona destinată pietonilor este cu mult mai mare decât pista de biciclete, aceasta din urmă pare să fie preferata turiștilor care decid să facă o plimbare la sfârșitul zilei.

Avea nevoie Mamaia de pista pentru biciclete, pe promenada?! Video

Mamaia rămâne stațiunea preferată de majoritatea turiștilor. Aceasta este vizitată de toate categoriile de oameni, cu toate că au venit pentru distracție ori pentru a petrece o vacanță liniștită cu familia. Pentru că este o zonă atât de circulată stațiunea Mamaia are și piste pentru bicicliști, tocmai, pentru a permite circulația acestora în siguranță.

Pistă de biciclete pentru... pietoni

Dar cum la noi este totul pe dos și parcă unii fac dinadins, în Mamaia, pe pistele de biciclete circulă pietonii, nicidecum bicicliștii. Cu toate că toți observă faptul că pe mijloc este o zonă clar delimitată de restul aleii și este marcată cu simbolul bicicletelor, majoritatea refuză să se conformeze și să se plimbe pe porțiunea destinată celor care o iau la pas. Cu toate că această acțiune poate provoca un accident și pot pune viața altora în pericol, turiștii preferă ignoranța și chiar în multe cazuri nesimțirea de a nu permite circulația celor cu biciclete. 

Avea nevoie Mamaia de pista pentru biciclete, pe promenada?! Video

Ce spune codul rutier

Traficul este împărțit în mai multe categorii, carosabilul este destinat autovehiculelor și vehiculele precum bicicletele și trotinetele electrice. Mai sunt pistele care sunt destinate strict bicicletelor și a altor vehicule de genul acesta, accesul pietonilor și a autovehiculelor fiind strict interzis. Mai rămân trotuarelor care sunt destinate strict pietonilor, iar circulația bicicletele și trotinetele electrice este strict interzisă și ea.

Pietonii nu trebuie să circule pe pistele pentru biciclete, amenajate și semnalizate corespunzător sau să traverseze calea ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori când semnalul luminos sau acustic interzice trecerea.

Bunul simț și comportamentul adecvat clar nu este pentru oricine. Și din păcate, pe zi ce trece ni se confirmă acest lucru. 

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deocamdată fac ce vreau eu. Dacă va dau 10 lei ma mai gândesc....
2
0
Lasă Gigi ca te prindem noi și îți luam numerele și dam amenda da asta dacă nu dai șpagă dacă dai șpagă te lasam în pace cu Zafira ta
1
2
Eu fac taxi la blat în gara la Mangalia cu DB 16 AXO și gaborimea p*****a nu își da seama zice ca sunt turist la Vamă când ajung e numai politie da ma bag printre ei și iau și de aici turiști azi am făcut 600 lei
2
1
Pista din tabacarie este gandita de geniul lui wc hitac. Adica cu coorul. Este pe mijlocul aleii, nu au loc decat 2 persoane de-o parte si 2 de cealalta. Nu ai voie sa te plimbi cu copilul si sotia . Ori cu unul, ori cu altul... Nici cu 2 copii! Mari idi oti in primarie dar si mai mari la alegeri...
5
0
Pistele alea sunt de ani de zile, nu de acum, și dacă ești p***t și nesimțit și mergi pe pista de biciclete sau pe șosea unde circulă mașini, îți asumi țarane !
2
4
Nu shtiu cuarui angajat din primaria Constantza ia mai venit inca o idee p*****a dupa care primarul impreuna cu consilieri au aprobat,adica acum este clar turishti numai pot sa iasa si ei sa se plimbe pe trotuarele din Mamaia pentru ca sunt in pericol mai ales noaptea, si ei ca pietoni si biciclishti sau aia cu trotinetele electrice care ii vor lovi.
5
1
Vi bash! Sunt cel mai frumos și cel mai deștept! Vam dat peste nas și tot peste voi sunt și put și a caș și a p***t
4
1
Baey GICA MUYANGICA!! SA TE IAU PA PROTAPU MEU DE LA BICIKLOANTA!!!
1
3
mai glumetilor, e loc de piste de biciclete pe langa strada, adica la drum, nu pe mijlocul trotuarului. nu o mai faceti pe prostii ca ati ramas asa.
8
5
S-a imi bag pwla in toti retardatii care umbla cu biciclete fara sa stie regulile de circulatie si mai sunt si recalcitranti si plini de ei, sa ii ia mos teaca la el in eforie
10
6
Faceti pentru oile cipanilor ! Bagati-l in turma si pe chitcanul bosorogit .
7
1
toti idiotii cu trotinete electrice . biciclete , vapoare avioane tancuri si alte kkturi se gasesc sa se plimbe pe pista aia exact cand sunt mii de turisti pe promenada . ar trebui desfintata pista de bicilcete acolo si mutata pe bulevardul principal .
10
8
Hira! Sa faci pista de biciclete la în tini în fata hotelului la eforie!lasa cu ideile astea de la frământat branza și artilerie! Va adunat chiatc lângă el cei mai destepti
11
1
desucheatii care conduc acum cta, nu au vazut lucrurile bune de afara, ci prostiile pe care le inteleg si ei. daca facem un studiu de fezabilitate, fara bani, vedem ca la un oras inghesuit, asta mai lipsea.
10
1
La fel ca in Tabacarie, e aiurea pusa pe mijloc.
13
4
Esti f f f p*****a
2
6
Pai tată dacă faci piste de biciclete nu mai opresc pinguini pe la vreo stâna și rămân mikdon1 fără caș
9
3
Nu avem nevoie...mersul pe jos este mai ok !.
17
3
Sa-mi bag p in pista voastra de biciclete
25
16
Pista este OK. Statiunea Mamaia nu are ce sa caute acolo.....
37
5

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710