REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
22.1° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

AVEREA adjunctului de la GARDA de COASTĂ ajunge, din nou, în fața JUDECĂTORILOR

AVEREA adjunctului de la GARDA de COASTĂ ajunge, din nou, în fața JUDECĂTORILOR

Replica API 6 aprilie 2021 | 14:34 7181

Agenția Națională de Integritate a constatat, în 2018, existența unei diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de către Colea Antip, comisar șef de poliție în cadrul Gărzii de Coastă Constanța. În martie același an, la sesizarea ANI, Comisia pentru controlul Averilor a analizat cauza, însă a clasat dosarul, după audierea polițistului și a soției sale. ANI a contestat decizia, la Curtea de Apel, pe motiv că membrii comisiei au ținut cont de declarațiile familiei Antip, nu și de documente justificative. Acțiunea a fost respinsă, însă Agenția a formulat recurs, la Curtea Supremă. Instanța superioară a dispus rejudecarea dosarului.

ANI a constatat, în 2018, Antip Colea, comisar șef de poliție în cadrul Gărzii de Coastă, în prezent directorul adjunct al Gărzii de Coastă, existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 196.136,72 Lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției publice. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției. În martie, Comisia a clasat dosarul, constatând că averea polițistului nu ridică semne de întrebare.

ANI a contestat, la Curtea de Apel, decizia Comisiei, și a pierdut în martie 2019, însă Agenția a formulat recurs, dosarul ajungând la Curtea Supremă. Pe 25 martie a.c., Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea dosarului. ”Admite recursul principal formulat de reclamanta Agenţia Naţională de Integritate şi recursul incident formulat de pârâtul Antip Colea împotriva sentinţei civile nr.54 din 4 martie 2019 a Curţii de Apel Constanţa – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Definitivă”, se arată în minuta Curții Supreme.

Colea Antip este directorul adjunct al Gărzii de Coastă Constanța din 23 martie 2018. Anterior, a fost șef Serviciu Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei din cadrul Gărzii de Coastă.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe la Giurgiu ? Frate !
3
0
politia de frontiera este la bara bara cu traficantii de motorina.cati agenti de la spf cernavoda au dosare penale
8
2
Baieti apreciez comentariile.....deci pentru toti, fara limita ALUPIGUUUUUUS !
0
11
Ce procent aveau hotzomanii din Politia de frontiera la traficul de cocaina din Delta? Cu dosarul penal se mai aude ceva? MUCLES,prea multi jmekeri implicati,de unde si concluzia ca fara protectia Sistemului nu poti tranzita tone de cocaina.
11
2
Pai salupele ale cu tone de droguri oare cum treceau nestingherite?...cu Garda de Coasta, evident!
16
2
DGA doarme? A luat asta spaga cit toata garda de coasta. Un vagabond ordinar
17
3
A suparat baietii cu ochi rosii, nu reusesc a face ei cartile pe litoral, a stricat combinatia cu prafurile, iar culmea, nici nu fumeaza...tigari netimbrate!
11
0
Sa verificati licitatiile facute de individul asta,numai japca tiaidracu cu psd vostru
19
6
Pe la ANR nu ajunge ANI ? Si pe aici si pe la milionarii de pe la zonale.
40
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016