REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 16 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6884
12.5° Constanța Miercuri, 16 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6884
 

Averea primarului din Bărăganu, Magdalena Neague, a crescut cu 45 de hectare... doar din donații

Averea primarului din Bărăganu, Magdalena Neague, a crescut cu 45 de hectare... doar din donații

Ricardo DRAGOMIR 16 octombrie 2024 | 00:00 2203

Magdalena Neague, primărița din Bărăganu, județul Constanța, și soțul ei, fostul primar Titu Neague, au acumulat în 2022 o avere impresionantă, constând în terenuri și case obținute prin donații. În același timp, cei doi se confruntau cu grave acuzații de corupție, fiind condamnați pentru fraudarea fondurilor europene în valoare de aproape 1,55 milioane de lei. În timp ce Magdalena a primit o pedeapsă cu suspendare, Titu a fost condamnat la închisoare, iar apelul lor s-a judecat cu doar câteva zile înainte de alegerile locale din iunie 2024. La orizont se întrevede o posibilă prăbușire a „dinastiei“ Neague, care a condus comuna Bărăganu timp de ani de zile, între acuzații de abuz și intimidare asupra localnicilor.

Averea primarului din Baraganu, Magdalena Neague, a crescut cu 45 de hectare... doar din donatii  Titu și Magdalena Neague

Magdalena Neague, primărița din Bărăganu, pare că a descoperit rețeta succesului dintr-o singură mișcare, cu o serie impresionantă de „donații” din 2022. Când vine vorba de averi, Magdalena Neague nu se poate plânge. În anul 2022, primărița a devenit, prin „donații” generoase, fericita posesoare a 45 de hectare de pământ, dar și a altor trei terenuri ce însumează peste 5.000 de metri pătrați. Și nu s-a oprit aici. În același an, a primit și trei case de 149 mp, 44 mp și 67 mp, toate donate, după cum se pare. Asemenea averi nu au nevoie de justificare când ești la conducerea unei localități, iar soțul, Titu Neague, a fost primar înaintea ei. Magdalena nu are doar terenuri și case, ci și două mașini: un Nissan Pathfinder și un Renault Clio. Venitul ei anual depășește 74.000 de lei, dar, aparent, nu a fost niciodată suficient, motiv pentru care „ajutoarele” au tot venit. 

Averea primarului din Baraganu, Magdalena Neague, a crescut cu 45 de hectare... doar din donatii  declarație de avere Magdalena Neague

În familia Neague, puterea s-a transmis ca într-o dinastie. După ce Titu Neague a condus comuna Bărăganu, Magdalena a preluat ștafeta. Însă nu doar că primărița își gestionează cu pricepere averile, dar și soțul ei rămâne în umbra conducerii, iar zvonurile din comună susțineau că el ar fi cel care, de fapt, controlează localitatea.

Averea primarului din Baraganu, Magdalena Neague, a crescut cu 45 de hectare... doar din donatii  declarație de avere Magdalena Neague

Cu toate acestea, „domnia” familiei Neague ar putea să se încheie. În 2017, Magdalena și Titu au fost implicați în afaceri controversate care i-au adus în vizorul justiției. Cei doi au fost condamnați pentru fapte de corupție, legate de fraudarea fondurilor europene prin intermediul firmei „La Titu Frumosu”. În perioada 2015-2017, când cei doi au încasat aproape 1,55 milioane de lei din scheme de plată pentru terenuri pe care nu le dețineau sau nu le lucraseră. Magdalena a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce soțul său a fost condamnat la patru ani de detenție. Dar procesul încă nu s-a încheiat, iar apelul urmează să se judece pe 2 decembrie 2024.

Averea primarului din Baraganu, Magdalena Neague, a crescut cu 45 de hectare... doar din donatii  declarație de avere Magdalena Neague

Titu Neague a fost, de asemenea, cunoscut pentru comportamentul său tiranic față de localnici, în special față de femeile singure din comună, pe care le jignea și le intimida în mod repetat. Însă, temutul soț al primăriței nu a scăpat de justiție, fiind implicat în numeroase procese.

Averea primarului din Baraganu, Magdalena Neague, a crescut cu 45 de hectare... doar din donatii  declarație de avere Magdalena Neague

Averile fabuloase acumulate prin „donații”, problemele cu legea și abuzurile repetate față de comunitate au adus familia Neague în pragul prăbușirii. Ce va urma pentru Bărăganu? Cert este că nici măcar acele hectare de teren sau casele primite nu vor putea să-i scape de mâna legii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Femeia asta,neague e numele,sau e prenumele?Eu cred că e prenumele,cum ar fi normal.
0
0
Doi sunt corupți și urâți,sau urâți și corupți?Care e atuul lor predominant?
0
0
la sate situatia este si mai grava. au profitat ca mostenitorii paminturilor nu mai sint in sate si arendasi care au inceput cu un tractor "reformat" de la sma/ias, inseala oamenii. mai vor si subventii, cind noi nu ne producem nici 20% din mincare. ar trebui verificate mai bine aceste aspecte. nu sa facut, seceta, dar cumparam an de an pamint, sau ni-l "doneza altii"!
1
1
doi pur cei grasuni, buni de parlit la craciun!
2
1
au fost alesi de locuitorii, asa ca multi alti primari care vin la conducere sa se imbogateasca si alegatorii fac foamea si frigul iarna, donandu si casa si pamantul penru a supravietuii , asai in satele sarace din dobrogea, moldova etc!
3
1
La puscarie cu tantalaul si buldogul de nevasta sa.
3
1
Bai baragenilor, era una l**i bucci de fier pe la voi, mai stie cineva ceva de ea? Tot cu agricultura se ocupa si era tare calda-n gura.
3
0
Primar a fost ales omul casei, un fost mecanic auto, sofer de tir si tractorist in curtea familiei. A fost un blat je gos
8
2

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445