REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Avertisment teribil al NASA! Va fi o „lovitură directă” pe Pământ

Avertisment teribil al NASA! Va fi o „lovitură directă” pe Pământ

Replica API 12 aprilie 2022 | 16:38 3317

NASA avertizează că o furtună solară care se îndreaptă direct către Pământul pe 14 aprilie este de așteptat să se intensifice, ceea ce ar putea cauza haos la sateliți și ar putea provoca fluctuații ale rețelei electrice. NASA și NOAA indică faptul că furtuna va lovi câmpul magnetic al Pământului în două zile și apoi se va „intensifica”.

Fizicianul meteorologic spațial Tamitha Skov a postat pe Twitter: „Lovitură directă – modelele de predicție a furtunilor solare atât de la NOAA, cât și de la NASA arată că furtuna va lovi pe 14 aprilie, chiar înaintea unui flux de vânt solar rapid. Acest lucru ar trebui să intensifice furtuna. Șansele de a atinge condiții de nivel G2 sunt de 80% la latitudini înalte și de 20% la latitudini medii”.

Vor fi întreruperi de curent. Operatorii radio și utilizatorii GPS se vor confrunta cu perturbări

Când furtunile geomagnetice intră în contact cu câmpul magnetic al Pământului, se știe că ele provoacă întreruperi de curent și chiar pot provoca catastrife dacă lovesc direct transformatoarele. NASA a prezis că o furtună geomagnetică de clasă G2 va sosi ca urmare a ejecției de masă coronală (CME). Un CME este o eliberare masivă de plasmă care este aruncată din coroana Soarelui (stratul exterior).

CME-urile conțin miliarde de tone de particule solare care se mișcă rapid, precum și câmpul magnetic care le leagă. Acestea pot provoca furtuni geomagnetice atunci când intră în contact cu câmpul magnetic al Pământului. Furtuna geomagnetică are loc dacă există un schimb eficient de energie de la vântul solar în mediul spațial din jurul Pământului.

Centrul meteorologic spațial din SUA clasifică furtunile solare între „G1 Minor” şi „G5 Extrem”

Dar chiar și cele mai slabe furtuni amenință „fluctuațiile rețelei electrice” și au „un impact asupra operațiunilor prin satelit”. La capătul mai puternic al scalei, este locul în care începe să devină mai periculos. Când CME-urile se ciocnesc de magnetosfera Pământului, „toată această radiație suplimentară poate deteriora sateliții pe care îi folosim pentru comunicații și navigație, poate perturba rețelele electrice care ne asigură electricitatea”.

În cazul furtunilor care se apropie, se așteaptă, de asemenea, ca acestea să provoace celebrele aurore boreale. Aurora boreală ar putea fi chiar vizibilă, dacă cerul este senin, în nordul îndepărtat al Angliei și în Irlanda de Nord.

Met Office anunţă că se vor putea vedea de duminică până marți

Tamitha Skov a scris: „Modelul de predicție al furtunii solare anunțată de NASA arată că lovitura va avea loc pe 14 aprilie, la 12:00, UTC, în comparație cu modelul NOAA, care arată sosirea puțin mai devreme, la 7:00, UTC. În orice caz, ambele indică o șansă excelentă pentru aurora boreală”.

Acest anunț vine și după ce o furtună geomagnetică G3 a lovit deja atmosfera Pământului la începutul acestei săptămâni. Furtuna, care a început duminică și se pare că a fost încă simțită ieri, a fost clasificată ca o furtună majoră. Experții au avertizat în mod repetat că Pământul nu este pregătit pentru potențialele atacuri care sunt cauzate de o furtună G5, potrivit evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu se mai poate sa ne uitam la soare. Acum se distrug ochii.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768