REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Avionul care trebuia să-i repatrieze pe românii evacuaţi din Gaza s-a stricat

Avionul care trebuia să-i repatrieze pe românii evacuaţi din Gaza s-a stricat

Ana Maria LIPAN 11 noiembrie 2023 | 17:25 768

Avionul trimis de autorităţile române în Egipt pentru a aduce în Å£ară 41 de cetăţeni români evacuaÅ£i din FâÅŸia Gaza s-a stricat pe aeroportul din Cairo. Potrivit surselor Observator, piloÅ£ii români au detectat o problemă chiar înainte de a decola.

Avionul care trebuia sa-i repatrieze pe romanii evacuati din Gaza s-a stricatfoto cu rol ilustrativ

PiloÅ£ii români au raportat că defecÅ£iunea este una minoră ÅŸi încearcă să rezolve problema la faÅ£a locului. În caz că aceÅŸtia nu vor putea remedia defecÅ£iunea, în România se pregăteÅŸte o altă aeronavă care să plece spre Cairo cu piese de schimb.

Cei 41 de cetăţeni români ÅŸi membri de familie evacuaÅ£i recent din FâÅŸia Gaza vor porni spre România cu un zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării NaÅ£ionale, a anunÅ£at sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe. "Cei 41 de cetăţeni români ÅŸi membri de familie evacuaÅ£i recent din FâÅŸia Gaza vor porni spre România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării NaÅ£ionale", precizează MAE.

Cetăţenii români ÅŸi membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie, fiind preluaÅ£i ulterior de către reprezentanÅ£ii Ambasadei României în Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoÅ£it apoi până la Cairo, arată sursa citată. "MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene ÅŸi egiptene în vederea facilitării evacuării ÅŸi a celorlalÅ£i cetăţeni români ÅŸi membri de familie aflaÅ£i în FâÅŸia Gaza, în funcÅ£ie de evoluÅ£iile din teren ÅŸi de acordul părÅ£ilor implicate. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de ReacÅ£ie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren", mai menÅ£ionează MAE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este cazul/timpul sa-l transporte si pe marele globe troter.
0
0
Avionul lui ciolanu
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016