REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Avocatul Adrian Cuculis aruncă în aer dosarul lui ÎPS Teodosie

Avocatul Adrian Cuculis aruncă în aer dosarul lui ÎPS Teodosie

A.F. 5 februarie 2024 | 22:01 2419

Avocatul Adrian Cuculis este apărătorul ÎPS Teodosie în dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de cumpărare de influenţă. Aflat la  Constanța acesta a afirmat că dosarul e unul fabricat și că nu există probe la dosar.

Avocatul Adrian Cuculis arunca in aer dosarul lui iPS Teodosie

Adrian Cuculis a declarat că procurorul l-a apărat pe martorul din această cauză. “Procurorul, din punctul meu de vedere, l-a apărat extrem de tare pe martorul din această cauză. De la martor au cumva înregistrarea, dar au reieşit câteva elemente importante. Se pare că s-ar fi filmat cu mai multe camere. Nu există niciun fel de dovadă că DNA are originalul acestor înregistrări. Tot ce are DNA sunt nişte înregistrări copiate pe un alt dispozitiv, puse la dispoziţia DNA. Vorbim despre un dosar fabricat din punctul meu de vedere”, a explicat apărătorul Arhiepiscopului Tomisului.

Avocatul Adrian Cuculis arunca in aer dosarul lui iPS TeodosieÎPS Teodosie

”80% dintre întrebări au fost respinse

 ”80% dintre întrebări au fost respinse, tot ceea ce viza integritatea datelor a fost respins. Este clar, din acest punct de vedere, că DNA-ul are un interes major să îşi ţină în braţe martorul, dar apărarea trebuie să-şi facă treaba, lucru care, din punctul meu de vedere, şi eu şi colega mea astăzi am fost împiedicaţi”, a mai spus Adrian Cuculis.

Unde sunt înregistrările?

El a dezvăluit că martorul din acest dosar a înregistrat şi alte persoane, politicieni, preoţi, dar a şters acele imagini. ”Numărul 2, şi probabil că este bomba audierii de astăzi, au fost înregistrări, conform lui Leaşcu, prin care ar fi înregistrat demnitari ai statului român, alţi politicieni, alţi preoţi şi înalţi prelaţi, iar ulterior înregistrările respective le-a şters şi practic ele nu mai există. Singurele care au rămas au fost cele cu Înalt Preasfinţitul Teodosie şi cu consilierul acestuia. Mie mi se pare că dosarul este o încercare puerilă de discreditare, cum am mai spus. Nu poţi să faci dosare penale pe înregistrări copiate de către martorul denunţător, puse pe un alt sistem şi ulterior, atenţie, puse la dispoziţia DNA-ului. Cum vă închipuiţi că acea cameră, sau una dintre ele, că nici nu mai ştim câte sunt, poate au fost 100, oricum materialul este tăiat, reiese din înregistrări, au fost date înapoi, restituite Recorder pe 8 ianuarie 2024”, a explicat Adrian Cuculis.

Acuzațiile la adresa lui IPS Teodosie

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au anunţat, la începutul lunii decembrie, că au dispus începerea urmăririi penale faţă de suspecţii Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru cumpărare de influenţă, şi P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influenţă

”În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică «înţelegerea» respectivă”, arăta DNA

Potrivit sursei citate, suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dle avocat, vreti numai reclama, apareti moț - cocoț peste tot unde e media, dar justitia va trebui sa-si faca treaba
4
0
Avocatii protestau ca nu sunt luati in serios. Pai cum sa conteze ei in ochii Justitiei cand au asemenea specimene in Barou?
4
1
DLE Cuculica te ai bagat unde nu trebuia .Mai bine ia cazuri dramatice de oameni amarati si ii apara .Prea Inaltul sa se apere singur daca are motive dar se pare ca este coruptibil rau de tot
6
2
Draga domnule Cuculis jura dumneata ca nu ii faci Oral acestui inbrinzit Nu de alta dar de mult trebuia sa fie la poata albă pe sectie
11
3
Mare avocat si caraghiosul asta cu glezne fine. Zic asta pentru ca l-am vazut la o emisiune, acum cateva luni, stand picior peste picior, fara sosete in picioare. Cam cum a fost surprins si Grindeanu, mare ministru al transporturilor. Acest avocat ii invata pe oameni cum sa scape de executari silite si de popriri. Deci cum sa evite plata datoriilor pe care le-au facut oficial si legal, prin contracte semnate cu banci comerciale sau institutii asimilate. Mare avocat...
16
3
vrea sa-l scape pe diavol dar nu merge. Adica el vrea sa contrazica ce stie toata lumea. Ca spagoveanu e un iinfractor notoriu !!!
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510