REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
19.6° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Avocatul lui Pascu, acuzat de cinism, după ce a spus că tinerii ucişi de clientul său erau beţi

Avocatul lui Pascu, acuzat de cinism, după ce a spus că tinerii ucişi de clientul său erau beţi

Deria ISLEAM 4 septembrie 2024 | 17:01 1323

După ce unul dintre avocaţii lui Vlad Pascu a susţinut în sala de judecată că victimele ucise în accident consumaseră alcool, „cantități destul de mari, în sensul de 0,7 spre 1 la mie”, părinţii Robertei Dragomir au reacţionat, printr-un comunicat emis de apărătorul lor, av. Adrian Cuculis.

Avocatul lui Pascu, acuzat de cinism, dupa ce a spus ca tinerii ucisi de clientul sau erau betiVlad Pascu

Marţi, 3 septembrie, la Tribunalul Constanța, s-a judecat cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv, în care Vlad Pascu se află de peste un an, cu cea a arestului la domiciliu. În încercarea de a îndupleca judecătorul, avocatul Alin Trandafirescu, unul dintre apărătorii lui Vlad Pascu, a susținut, potrivit Antena 3, că în rapoartele necropsiei victimelor apar valori care indică un consum de alcool. 

„În corpul persoanelor decedate s-a găsit alcool în sânge și în urină, cantități destul de mari în sensul de 0,7 spre 1 la mie. Cred că acest element pe care îl regăsim în raportul de necropsie, care este probă în dosarul penal, ar trebui analizat strict ca circumstanță de comitere a infracțiunii, cum ne spune de altfel textul legal pe care îl invocăm la momentul înlocuirii arestului preventiv cu cel la domiciliu”, a spus avocatul Trandafirescu.

Roberta Dragomir avea o alcoolemie în sânge de 0.78g la mie

Miercuri, 4 septembrie, avocatul Adrian Cuculis, care îi reprezintă în proces pe părinţii Robertei Dragomir şi pe cei trei tineri răniţi în accident, a remis presei un comunicat, pentru a lămuri situaţia.  

„Din actele medicale ale celor 2 decedaţi, Dragomir Roberta cât şi Olariu Sebastian, reies alte date ştiinţifice decât cele prezentate în cadrul afirmaţiilor publice făcute de către avocatul apărării”, se precizează în comunicat.

Astfel, „cu privire la numita Roberta Dragomir, necropsia relevă faptul că aceasta avea o alcoolemie în sânge de 0.78g la mie, ceea ce din punct de vedere al codului rutier, reprezintă pragul de contravenţie, şi nu de infracţiune. Ca atare, legiuitorul a stabilit că o persoană cu o îmbibație alcoolică de sub 0.80g la mie este cel mult pasibilă de amendă contravențională.

În ceea ce îl priveşte pe Olariu Sebastian, acesta NU avea alcool în sânge DELOC. Mai mult decât atât, chiar şi în ipoteza în care valorile alcoolemiei celor doi ar fi fost de peste 0.80 g la mie sau în orice altă concentraţie, acest lucru este irelevant în contextul în care victimele au fost accesate de pe partea NON CAROSABILĂ, respectiv de pe terasamentul drumului unde se considera a fi zona PIETONALĂ.

Astfel, existenţa sau nu a unei concentraţii de alcool în sânge (deşi nu există, în cazul lui Sebastian absolut deloc), NU ar fi putut influenţa posibilitatea de apărare a victimelor care ar fi fost oricum lovite şi omorâte”, se precizează în comunicat. 

„Încercarea de culpabilizare a victimelor aratăt un CINISM exagerat”

Familia Dragomir şi tinerii răniţi în accide4nt mai spun, în comunicatul remis presei prin avocat că „faptul ca Vlad Pascu, sub multiplă influenţă a drogurilor şi conducând cu viteză, a gonit spre ei şi i-a omorât pe cei doi, iar acum apărarea încearcă culpabilizarea victimelor nu arată nimic altceva decât un CINISM exagerat şi lipsă totală de empatie, de înţelegere a unor probe, şi în conformitate cu Decizia de interpretate a ÎCCJ cu numărul 12/2016 referitoare la culpă, în întinderea prejudiciului.

Afirmaţiile absolut denigratoare la memoria victimelor şi la demnitatea supravieţuitorilor, făcute de către apărarea lui Vlad Pascu, sunt vădit contrazise şi de raportul de expertiză efectuat în cauză cu privire la dinamica accidentului, unde se arată culpă lui Vlad Pascu în producerea accidentului.

Apreciem ca drept jignitoare afirmaţiile produse în spațiul public, nu doar în raport de persoanele în cauză, ci şi faţă de multitudinea de victime ale accidentelor rutiere produse de către şoferii îmbibaţi de substanţe interzise şi care conduc cu mult peste viteza legală, în dispreţul lor vădit pentru viaţă.”

Vlad Pascu, aproape de prima condamnare

În noaptea de 18/19 august, anul trecut, Vlad Pascu a urcat drogat la volan şi, având peste 100 km/h, a intrat cu maşina într-un grup de tineri care mergeau pe marginea drumului ce leagă Vama Veche de 2 Mai. În urma impactului, doi tineri au murit, iar alţi trei au fost răniţi.

Roberta Dragomir avea 20 de ani, iar Sebastian Olariu, 21 de ani. Ambii erau studenţi la Facultatea de Geografie din Bucureşti. 

După accident, Vlad Pascu a fost testat pentru droguri şi a ieşit pozitiv la cocaină, amfetamine, metamfetamine şi ecstasy. El a fost trimis în judecată sub acuzațiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Următorul termen al procesului de la Judecătoria Mangalia va fi pe 20 septembrie, în aşteptarea expertizelor INML ce ar trebui să stabilească dacă doi dintre tinerii răniţi în accident au suferit vreo infirmitate permanentă. 

Rezultatul noilor expertize va conta atât în stabilirea cuantumului daunelor morale, dar și la încadrarea juridică a acuzațiilor. Pentru vătămarea corporală ce a cauzat o infirmitate, Vlad Pascu ar putea primi 6 luni în plus la pedeapsă, dacă va fi găsit vinovat.

Dacă expertizele INML vor fi gata până pe 20 septembrie, atunci ar putea fi ultimul termen de la Judecătoria Mangalia, conform libertatea.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pascu e nevinovat. Masina e de vina.
1
0
a omorat doi oameni... la parnaie pe viata
2
0
Esti o nulitate.vrei sa-ti faci reclama pe spatele copiilor morti. Sinucide te.
3
1
Asta este Romania fraților ,au unii un tupeu j***s de mahala ,oricum culis este un avocat de 2 lei ,numai dosare de pe la tv caută ,nu te știe lumea nu se baga
10
1
Nu poți să faci scăpat de închisoare un drogat În libertate acest personaj poate face alte victime Și mai rețineți un lucru cine e cu droguri băutură și păcanele mulți nu se vindecă de ele
13
0
Cuculis e p***t nu a reusit sa dovedeasca ca e omor
7
0
Copii aia nevinovati au fost ucisi de Pascu. Bai bai nesimtituleti vinzi sufletul pe bani ca un caine
12
0
O calarim si noi pe MATA?
9
0
Ce oameni. Pur și simplu vor sa de a vina pe morți. Nu le este rușine. Nu am cuvinte. Băiatul acesta nu o sa fie pedepsit pe pământ,ci înaltă parte.......
15
0
Mai e puțin și se prescrie
16
0
erau bauti, s-au aruncat sub masina.
4
7

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516