REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Azilele groazei! Două cămine de bătrâni din Eforie Nord au fost închise

Azilele groazei! Două cămine de bătrâni din Eforie Nord au fost închise

Andreea VREJOIU 11 iulie 2023 | 13:28 8493

Mai multe cămine au fost închise în țară și în Constanța, în urma neregulilor găsite în timpul controalelor efectuate de autorități. Vorbim despre 2 cămine de bătrâni din Eforie Nord, închise din cauza funcționării fără autorizații.

Azilele groazei! Doua camine de batrani din Eforie Nord au fost inchise

În urma Ordinului emis de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost dispusă organizarea de controale în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, dar și în centrele destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Constanța.

Până la acest moment au fost verificate 14 centre, 3 fiind publice, alte 11 fiind private, în care erau 376 de beneficiari. Autoritățile au oferit 48 de amenzi în valoare totală de 796.300 de lei, dar și alte 80 de avertismente. Sancțiunile au fost aplicate pentru starea mobilierului din centre, din motive de curățenie, instalații sanitare neconforme, produse expirate, depozitare necorespunzătoare, nerespectarea capacității centrului, funcționare fără autorizație de securitate de incendiu, lipsa documentației de specialitate.

Două cămine de bătrâni din localitatea Eforie Nord au fost închise, pentru funcționare fără autorizații.

Evidențele arată un număr total de 101 centre, cu 2.582 de beneficiari, care vor fi supuse acțiunilor de control. Acțiunile vor fi întreprinse de 5 echipe, formate din reprezentanți din 7 instituții - IPJ Constanța, ISU „Dobrogea” Constanța, AJPIS Constanța, ITM Constanța, CJPC Constanța, DSP Constanța și DSVSA Constanța.

Echipele mixte vor verifica condițiile de funcționare ale centrelor rezidențiale (de exemplu, IPJ Constanța va verifica pe linie de investigații criminale și economice, ITM Constanța va efectua verificări pe linie de protecție a muncii sau relații de muncă, fiecare instituție fiind concentrată pe specificul activității proprii).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De 3 ani astept sa se inchida acest Azil de la Eforie!!!! A vrut sa si dea foc in fata Primăriei????? Sa inteleg ca l bântuie morții!! De patron este vorba
0
0
Copiii sunt urmatoare misiune
0
0
vrem sa vedem multe pedepse cu executare, ca urmare a faptelor comise
2
0
Da, nu au pe coada de la mop etichete, lavetele trebuie folosite pe culori. Numai aberatii. Dar a fost unul din cei ce merg în control sa stea măcar o zi în cămin. Sa vadă cu ochii lor ce înseamnă să îngrijești un bătrân ce își smulge pampersul și manjeste pereții, sau care se ridica de la masa după ce a mâncat, sta 5 minute și se așează din nou spunând ca el nu a mâncat de 3 zile, sau cum se da cu capul de pereți când aud ca vine cineva la el și apoi se plâng ca sunt loviți. Eu am văzut cu ochii mei. Și era părintele meu. Și multe altele. Sa stea toți cei care vin în control doar 8 ore pe zi și apoi sa scrie ca numai prostii și sa umfle ca vai ce au găsit ei. Hai lăsați-mă.
3
1
Vedeți și la Căminul Nikolas din Costinești.
2
1
la centrul de minori cu dezabilitati techirghiol, poarta in poarta cu manastirea,multe abuzuri din partea angajatilor.Multe probleme.
8
0
În Babadag, cei de la azil cerșesc pa strada.
6
0
bun , se inchid , dar ce o sa faca familiile cu batranii cu dementa , paralizii ,etc ..unde o sa-i duca ? Poate statul acesta orb o sa faca cava sa ajute oamenii. Ies batranii cu boli grave din spital si sunt aruncati in bratelele apartinatorilor fara sprijin . Pate este cineva curios cum trebuie ingrijit , sau cat costa ingrijirea unui batran cu dementa si alte boli asociate,
15
2
Au fost prinși cu asta cei în cauza se vor orienta în alte activități particulare cum ar fi cămine tabere sau cantine autoritățile trebuie sa i urmărească statul are birocrație stufoasa si permite unora din administrație sa faca și altceva ca sa scoată profituri bănești aici sunt banii d-voastră trebuie redus drastic numarul efectivului asa se va simplifica
4
0
Trebuie sa fii al cuiva , sa apartii de cineva , sa te recomande cineva.....cineva din sfera politica implicat in administratie, partidul nu conteaza pentru ca toti au aceleasi interese !
9
2
Vedeti si la Alshaimer Agigea. Aceeasi situatie. Manageru un betiv, pokerist, afemeiat si sponsor pesede. Prieten bun Nicusor. Primeste bani multi de la CJC prin Protectia Copilului pe care.i dreneaza catre ciuma rosie.
7
2
ziar, de ce nu spoi numele axestor,,inchise azile? sau ne spui maine in alt articol daca va da aprobare , chitz amiralu..sau hutanu? oricum toate trebuie inchise si aduse la standarde reale de cee, si statul sa suporte jumatate din cheltuieli cum e afra ,legea
6
3
Urmeaza contestarea in instanta, termene dupa termene, dupa termene, pana la prescrierea faptelor. Reteta clasica. E atat de simplu ...
15
1
Vs asteptam cu drag sa vedeti un film fe groaza.
7
0
Casa Soarelui Constanta,încercați acolo sa vedeti scursuri de oameni.Ingrijitori execrabili.Daca va da voie PNL Constanta binenteles.g***a Cătălin ne cunoastem,acu esti pensionar.Luati as fata in penis.
16
1
Încercați si la căminul de batrini din Kogalnicdanu.Cladire mare impozantă.Inauntru teroare.Daca va da voie PNL Constanta binenteles
14
1
Încercați si la căminul de batrini din Mamaia Sat.Ve ti fi uimiți ce este acolo.Batrini se chinuie să trăiască. Conditi vai si vai.Asta dacă într-adevăr va pasa si sînteți imparțial.Altfel stati ca kktu in iarba.
14
1
Cum se numesc azilele? Ce atâta ascunzisuri ? Trebuie sa se faca publica informatia. Astia maine deschid din nou.
16
1
Caminele Cumpana la fel plin de fecale
16
0
Se vede o schinbare decând e PSD la guvernare
11
11
ca antenele nu pot sa dea vina pe Base...
10
5
La căminul din Mangalia când veniți? Sa verificați unde se duc banii bolnavilor, câte datorii sunt la alimente și ce mănâncă ei. De produse cu termenul expirat, mizerie și lăcomia su linguseala șefei de centru nu mai vorbim!
22
0
doua camine de batrani, pe bune, le ascundeti numele intentionat, ca sa continuie inselatoria si furtul de proprietati.
23
1
Budai , Firea ,Pandelica, si Rafila trebuiesc eliminati , scurt !si atunci Ciolacu te aleg presedintele tarii!Daca nu faci asta alegerile le veti pierde cu BRIO !
24
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016