REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
31.4° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Bacterii periculoase descoperite în meniul care a omorât trei oameni la Spitalul Murgeni

Bacterii periculoase descoperite în meniul care a omorât trei oameni la Spitalul Murgeni

Mariana MURAT 8 decembrie 2023 | 13:24 1147

Trei bacterii periculoase au fost descoperite în mâncarea servită pacienților de la Spitalul Murgeni, acolo unde trei oameni au murit și alți 29 au ajuns de urgență la spital.

Bacterii periculoase descoperite in meniul care a omorat trei oameni la Spitalul MurgeniImagine ilustrativă

Potrivit unui document transmis de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor către Prefectura Vaslui, în borșul de pește oferit de Mănăstirea Florești pacienților de la Spitalul Murgeni au fost identificate trei bacterii periculoase.

Astfel, în preparatul de la mănăstire s-au identificat Clostridium perfringens, Bacillus cereus și cerulida. De asemenea, documentul arată că încă de pe 29 noiembrie autoritățile din Vaslui știau că în mâncarea oferită pacienților au fost găsite aceste bacterii. Este vorba despre cantități mici, însă despre care medicii legiști sunt în măsură să stabilească dacă acestea pot conduce la deces, conform antena3.ro.

Reamintim faptul că spitalul de Psihiatrie din Murgeni a ajuns în atenția tuturor, după ce trei persoane au murit, iar ale 29 s-au îmbolnăvit. Aceștia au mâncat peștele pe care l-au primit de la o mănăstire, care se pare că le-a fost letal celor trei. În cazul lor s-au efectuat analize toxicologice, pentru a stabili exact acuzele care au dus la deces.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de unde stiau autoritatile in 29 noiembrie cand rezultatele analizelor s-au publicat abia azi 8 decembrie ? inseamna ca sursa de contaminare era in interiorul spitalului si se facusera si analize mai vechi si nu are legatura cu mancarea de la manastire; cel mai probabil apa de la spital asa cum s-a banuit de la inceput mai ales ca aceeasi mancare a fost consumata si la manastire si nu a avut nimeni nimic
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699