REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Lun., 14 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6882
12.5° Constanța Luni, 14 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6882
 

Balerinul acuzat de agresiune sexuală se simte discriminat la Teatrul Oleg Danovski

Balerinul acuzat de agresiune sexuală se simte discriminat la Teatrul Oleg Danovski

Andreea VLAICU 14 octombrie 2024 | 00:00 545

Horațiu Cherecheș, cunoscut pentru cariera sa de dansator și coregraf, dar și pentru controversele care l-au învăluit de-a lungul timpului, se află din nou în centrul unui conflict major. Recent, la Tribunalul Constanța, a înregistrat un dosar în care sunt implicate Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). În acest dosar, Cherecheș solicită recalcularea drepturilor salariale, ceea ce indică o continuare a tensiunilor cu fostul său angajator.

Balerinul acuzat de agresiune sexuala se simte discriminat la Teatrul Oleg DanovskiHorațiu Cherecheș, Teatrul „Oleg Danovski”

Cariera lui Horațiu Cherecheș, în ciuda realizărilor remarcabile în dans și coregrafie, a fost umbrită de multiple scandaluri. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri a fost cel de la Teatrul „Oleg Danovski”, unde acuzațiile legate de comportamente neadecvate și de hărțuire sexuală au zguduit imaginea acestuia. Conflictul s-a extins de-a lungul anilor, implicând diverse instituții și afectând reputația ambelor părți implicate.

Iată că, mai nou, dansatorul este cel care intentează procesul, de data aceasta fiind vorba despre drepturile salariale. Horațiu Cherecheș cere recalcularea acestora, sugerând că există neconcordanțe între sumele primite și cele cuvenite. Faptul că dosarul implică și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ridică întrebări legate de posibile practici discriminatorii la adresa sa în cadrul instituției. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța în data de 2 aprilie a.c., urmând ca următorul termen să aibă loc pe data de 13 decembrie.

Balerinul acuzat de agresiune sexuala se simte discriminat la Teatrul Oleg Danovskidosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța

Horațiu Cherecheș a plecat de la Teatrul Oleg Danovski, după scandalul sexual

Mai mulţi balerini ai Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa au trimis în luna august 2021 o scrisoare Ministerului Culturii în care descriau abuzurile la care sunt supuşi decătre coregraful Horațiu Cherecheș. Balerinii l-au acuzat pe coregraf de hărţuire sexuală, abuz, iar aceste lucruri s-ar fi întâmplat cu ştiinţa conducerii instituţiei care nu ar făcut nimic în această privință. Horațiu Cherecheș nu mai lucrează la Teatrul Oleg Danovski, contractul său cu instituția de cultură ajungând la final în luna iunie a anului 2023. Acesta s-ar fi pensionat cu mai bine de jumătate de an înainte de a încheia colaborarea cu teatrul. 

Cherecheș, nemulțumit de condițiile din teatru

Horațiu Cherecheș are un istoric lung de plângeri la adresa Teatrului Oleg Danovski. În anul 2018, acesta se plângea pe pagina sa de Facebook de condițiile în care erau nevoiți să lucreze artiștii. Acesta afirma, pe atunci, faptul că sala de balet „pute a mucegai“.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A recunoscut în instanta ca a făcut sex și le-a abuzat pe alice tarcea și Delia luca. Trebuia sa iasă în cătușe din sala de judecata, vineri pe 11 oct
0
0
sac de k*t pervertit
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445