REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Balneofizioterapia, principala formă de recuperare medicală

Balneofizioterapia, principala formă de recuperare medicală

Replica API 8 august 2020 | 00:00 1259

Balneofizioterapia include mai multe tehnici care îmbină exercițiile fizice de recuperare cu factori balneari naturali sau artificiali. Este recomandată în special persoanelor care suferă de afecțiuni motorii, de probleme musculare sau articulare, persoanelor în vârstă care și-au pierdut mobilitatea, sportivilor de performanță accidentați sau în recuperarea post-operatorie, scrie doc.ro.

Pe lângă rolul adjuvant în vindecare, balneofizioterapia este uilă și pentru prevenția unor afecțiuni, atunci când pacientul are predispoziție pentru acestea, dar și pentru încetinirea evoluției unor boli ale sistemului osos, muscular, nervos sau ale articulațiilor. Anumiți specialiști recomandă balneofizioterapia și în caz de oboseală cronică, alergii sau toxicitate, cefalee, îngrijire prenatală și postnatală.

Tehnici de balneofizioterapie

Kinetoterapia presupune recuperarea medicală prin intermediul exercițiilor fizice. În funcție de natură și gravitatea afecțiunii, kinetoterapeutul îți va propune un set specific de exerciții, care să lucreze exact zonele care au nevoie de atenție și care să nu forțeze organismul, agravând sau cauzând alte probleme.

Electrostimularea folosește curent de intensitate mică, aplicat pe diferite părți ale corpului, cu scopul de a reduce inflamația și de a stimula dezvoltarea musculară. Acest procedeu nu este dureros și nici periculos, dacă este realizat de persoane acreditate. Curentul stimulează contracția musculară, favorizând recuperarea în caz de atrofie sau boli degenerative.

Electroterapia este înrudită cu electrostimularea, însă de această dată curenții sunt utilizați în mai multe scopuri, în special pentru afecțiunile articulare. În funcție de afecțiune, specialistul vă poate recomandă tratamente cu ionizări, curent interferențial, galvanizări, magnetodiflux, curent Trabert, curent diadinamic sau curent Tens.

Termoterapia se realizează cu ajutorul parafinei plin aplicare directă pe piele. Căldura degajată de această are efecte benefice pentru afecțiuni articulare, musculare, dureri de spate, contracții musculare, entorse și multe altele.

Masajul inclus că formă de tratament în balneofizioterapie este un masaj terapeutic, care se concentrează pe destresarea musculară și pe favorizarea drenării țesuturilor. Este mai mult decât un masaj de relaxare, ci o formă de încurajare a organismului să se echilibreze și să se vindece singur.

Hidroterapia presupune în special băile galvanice, terapie ce combină apă cu efectele curentului electric. O altă formă des utilizată de hidroterapie este utilizarea apelor reci sau calde pentru băi totale sau parțiale.

Tratamentul cu unde scurte presupune încălzirea țesuturilor prin aplicarea unor unde magnetice sau electrice de înaltă frecvență. Este una dintre cele mai vechi forme de terapie alternativă.

Terapia cu ultrasunete calmează inflamația și durerea prin folosirea unor vibrații mecanice pe care urechea umană nu le percepe. S-au înregistrat cazuri în care tratamentul cu ultrasunete a ajutat și la pierderea în greutate.

Terapia cu laser este utilizată deseori în afecțiuni dermatologice, cardiovasculare și articulare. Este una dintre cele mai riscante forme de tratament alternativ, fiind interzisă persoanelor cu cancer, afecțiuni ale glandei tiroide, epilepsie, femeilor însărcinate și nu numai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016