REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Banca Angliei l-a angajat consilier pe fostul supervizor al BCE, Andrea Enria

Banca Angliei l-a angajat consilier pe fostul supervizor al BCE, Andrea Enria

A.F. 10 iulie 2024 | 00:00 68

Andrea Enria, italianul care a condus până la finalul anului trecut Consiliul de supervizare bancară din cadrul BCE, va fi consilierul principal al Autorităţii de Reglementare Prudenţială (PRA) de la Banca Angliei (BoE), transmite Bloomberg.

Banca Angliei l-a angajat consilier pe fostul supervizor al BCE, Andrea EnriaAndrea Enria

Oficialul a început să lucreze pentru divizia de reglementare a BoE în ultimele săptămâni, conform instituţiei.

"Experienţa extinsă pe plan global a lui Andrea privind reglementarea şi supervizarea financiară va avea o contribuţie importantă la activitatea Autorităţii de Reglementare Prudenţială", a afirmat un purtător de cuvânt al BoE.

Enria, în vârstă de 63 de ani, are o experienţă de aproape 40 de ani în reglementare şi supervizare. El a fost preşedintele Autorităţii Bancare Europene (EBA), care coordonează politica bancară a Uniunii Europene şi supervizează testele de stres în rândul băncilor din regiune.

În cadrul Autorităţii de Reglementare Prudenţială de la Banca Angliei, Enria va oferi o perspectivă diferită şi va spori angajamentul PRA privind capitalul şi lichidităţile instituţiilor financiare.

PRA supervizează securitatea şi soliditatea financiară a celor mai mari creditori, companii de asigurări şi firme de investiţii din Marea Britanie, un grup de aproximativ 1.500 companii. Instituţia este condusă de un funcţionar public veteran, Sam Woods.

Analiştii urmăresc cu atenţie dacă noul Guvern al premierului Keir Starmer va face presiuni asupra PRA pentru implementarea celor mai recente reforme bancare globale la mijlocul lui 2025 sau dacă vor fi ascultate solicitările din industria serviciilor financiare şi va fi urmat exemplul Uniunii Europene, care a amânat unele elemente până când vor deveni clare evoluţiile din SUA.

Uniunea Europeană va amâna cu un an implementarea elementului de bază din etapa finală a standardelor globale privind capitalul băncilor (cunoscute sub denumirea Basel III), până în ianuarie 2026, în contextul întârzierii "foarte probabile" din Statele Unite, a anunţat luna trecută comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi uniunea pieţelor de capital, Mairead McGuinness, transmite Reuters.

Organismele globale de reglementare s-au străduit aproape un deceniu după criza financiară din 2008 să forţeze băncile să îşi majoreze rezervele de fonduri proprii, pentru a evita o repetare a acesteia. Băncile europene trebuie să îşi majoreze nivelul capitalului pentru a ajunge din urmă băncile americane, mai profitabile. Comitetul de la Basel pentru Supraveghere Bancară a convenit în 2017 cerinţe suplimentare de capital, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510