REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
22.9° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Banca Mondială, raport dezastruos despre România

Banca Mondială, raport dezastruos despre România

Ana Maria LIPAN 24 octombrie 2023 | 08:37 1015

Raport dezastruos al Băncii Mondiale despre situaţia economică şi socială: avem doar un pospai de dezvoltare, însă în masă critică evoluţia nu se vede. România este părăsită de cei mai buni oameni, iar rata sărăciei rămâne cea mai ridicată din UE.

Banca Mondiala, raport dezastruos despre Romania

La 33 de ani după Revoluţie, după investiţii străine de 100 mld. euro şi cu o creştere a PIB-ului de 10 ori, România, ţară UE de 16 ani şi NATO de 19 ani, este părăsită de cei mai buni oameni, are un sistem de educaţie care nu pregăteşte viitoarea forţă de muncă, un sistem financiar insuficient dezvoltat, nu sprijină suficient mediul privat, iar rata sărăciei rămâne cea mai ridicată din Uniunea Europeană, scrie Ziarul Financiar, citat de observatornews.ro.

Semn de întrebare cu privire la dezvoltarea viitoare a României

Criticile şi constatările sunt făcute de una dintre instituţiile financiare interna­ţionale cu o reputaţie renumită, care nu pot fi puse la îndoială, instituţie care a ghidat paşii României în evoluţia din ultimii ani: Banca Mondială, care a intervenit în toate aspectele economiei, a încurajat privatizarea companiilor de stat, a finanţat şcoli şi a cerut reforme în aproape toate sectoarele economiei. După 33 de ani de la Revoluţie, constatările sale amare sunt un mare semn de întrebare cu privire la dezvoltarea viitoare a României.

Aşadar, raportul Băncii Mondiale susţine că, în continuare, principalele constrângeri care împiedică creşterea productivităţii şi prestarea serviciilor publice sunt legate de guvernanţă şi de calitatea instituţiilor.

"Societatea românească îmbătrâneşte şi suferă"

Migraţia, caracteristicile de bază ale pieţei muncii şi deficitele de competenţe afectează cantitatea, calitatea şi productivitatea forţei de muncă.

"Întrucât românii care emigrează sunt de obicei mai tineri şi cu un nivel de educaţie mai ridicat decât populaţia rămasă, societatea românească îmbătrâneşte şi suferă de pe urma unuia dintre cele mai grave exoduri de creiere din întreaga lume". 

Principalele probleme identificate de Banca Mondială: Rata sărăciei rămâne cea mai ridicată din Uniunea Europeană; Inegalitatea rămâne ridicată; Deficit de angajaţi calificaţi şi fricţiuni pe piaţa muncii; Îmbătrânirea populaţiei; Instituţii insuficient dezvoltate; Un sector financiar insuficient dezvoltat; Un mediu de afaceri sprijinit insuficient.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rata mafiei si a hotiei e cea mai mare din ue m ue. suntem de 34 de ani cea mai corupta tara europeana, tara care nu mai produce nimic si importa totul
0
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
1
1
falimentul romaniei este la usa. cu o datorie de 120 miliarde de euro, cu numarul de salariati de la stat, salariile indecente ale celor pusi sa asigure echilibrul social, nu sa traga spuza, ci jar doar pentru turta lor, este normal sa avem o situatie dezastroasa. pacat ca ne-o spun altii, romanii nu o vad.in lumea care se misca repede, noi stam si ascultam minciunile clasei politice in cap cu presedintele.
2
1
Va lua Ciolacu acum niște măsuri de se vor rezolva urgent toate problemele
1
1
O sa plece mai multi dupa ideile geniale ale covrigarului ciolacu care taxeaza privatii iar la stat le mareste salariile.Aici o sa ramana el cu specialii si frecatorii de menta de la stat ,intr-un an o sa intre ro in faliment
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712