REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Banca Mondială: Trebuie regândit tot sistemul de protecţie socială din România, inclusiv cota unică

Banca Mondială: Trebuie regândit tot sistemul de protecţie socială din România, inclusiv cota unică

Replica API 20 octombrie 2018 | 00:00 452

Hans Timmer

Guvernul ar trebui să regândească întregul sistem de protecţie socială din România, întrucât tinerii nu găsesc nicio formă de protecţie în mecanismul actual, iar autorităţile să ia în calcul inclusiv renunţarea la cota unică în favoarea unui impozit progresiv, a declarat, vineri, Hans Timmer, economist-şef al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, scrie Agerpres.

"Motivul pentru care politicienii pierd voturi din zona populaţiei tinere este faptul că sistemele de protecţie socială nu mai sunt valabile, astfel că ţările trebuie să-şi regândească sistemele sociale şi reglementările de pe piaţa muncii, aşa încât să nu mai fie avantajaţi doar cei cu joburi permanente", a spus el, prezentând concluziile unui studiu al băncii pe această temă.

Timmer a arătat că piaţa muncii a evoluat, odată cu tehnologia, iar tinerii nu mai au, ca pe vremuri, joburi clasice, permanente, de unde să iasă la pensie.

"Nu venim cu recomandări specifice, dar guvernele şi societăţile vor trebui să regândească reglementările existente pe piaţa muncii, să le facă mai flexibile, ca să pregătim toată societatea pentru ce va urma. Nu poţi să rămâi cu reglementările din economia veche, de până acum", a subliniat el.

Reprezentantul Băncii Mondiale s-a referit şi la cota unică, adoptată de mai toate statele est-europene, precizând că trebuie analizat inclusiv dacă acest sistem mai este de actualitate.

"Sfatul nostru ar fi să regândiţi tot sistemul de taxare a pieţei muncii, în coordonare cu alte state din regiune, nu doar să faceţi mici schimbări. Nu vă putem spune noi care este soluţia, dar trebuie să analizaţi totul, inclusiv cota unică şi dacă ar fi bine să implementaţi un sistem de taxare progresivă, adică cei care un venit mai mare să plătească mai mult", a susţinut Timmer.

Potrivit acestuia, în Europa, oamenii vor egalitate şi securitate, nu doar cei care au locuri de muncă permanente, iar măsurile nu ar trebui să ţină cont de tipul jobului. Există experimente care se fac, nu este clar care sunt soluţiile, dar trebuie gândit un sistem neutru, care să ajute pe toată lumea.

"Oamenii în vârstă votează, cei tineri nu votează sau pleacă din ţară. Preferinţele celor mai în vârstă nu sunt aceleaşi. De exemplu, le pasă mai puţin de mediu şi de ce ceea ce contează pentru tineri. Politicienii trebuie să înceapă să gândească mai departe decât beneficiile pentru cei în vârstă, pentru că vrem ca tinerii să rămână în ţară. Şi cei bătrâni au nevoie de tineri să aibă grijă de ei. Trebuie să pregătim societatea pentru noua tehnologie, e important, e mai important decât să satisfaci oamenii care încă trăiesc în vechea economie. Sistemul actual de pensii şi asigurări nu mai lucrează pentru noua economie, iar tinerii se întreabă de ce să participe la acest sistem", a mai arătat economistul-şef al Băncii Mondiale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vorbeasca la masa in tara, ce nu stie el e ca atunci cand s-a bagat cota unica a crescut in compenstaie CAS si astfel romanul plateste taxe sub forma de cas sau impozit peste o treime de leafa, o impozitare progresiva ar duce automat la cresterea darilor la stat pentru omul inca cinstit, pentru ca toto astia de la ue au impus ca si cas si impozitul sa mearga in aceslasi sac si de acolo sa se imaparta!
0
0
impozit progresiv? hai sictir putoare comunista , la munca nu la mana intinsa, daca pe mine ma duce scafarlia sa produc ceva valoros sau sa muncesc eficient nu insemana ca o sa-ti dau tie banii obtinuti din asta ca sa le dai tu o farama la toti trantorii si toti prostii si restul sa ti-l bagi tu in buzunar. sa ne intelegem pai carpa in cur bolsevic marxista - eu merg cu bentley-ul , nu tu rapandula internationalist lgbtista. Egalitate? Sa mori tu! Da egalitate, imparte tu cu mine banii tai, nu eu u tine pe ai mei! SICTIR!
1
1
cu acest guvern complet din analfabeti, agramati, inculti, puscariasi, hoti, borfasi, excroci nu se poate discuta nimic-ei reactioneaza numai in cazul in care apare ceva la orizont ce poate fi furat- Acesti nemernici vor fi utili poporului pe care in mai putin de doi ani de guvernare, impropriu spus guvernare- lupta lor a fost una intentionata- marirea salariilor, pensiilor speciale, punerea in pozitii cheie a analfabetilor ce se supun orbeste puscariasului draknea, scaparea acestuia de puscarie si ramanerea cu averea furata- intacta- intr-un cuvant subjugarea statului de drept- vom scapa de
2
2
Daca ne veti crede pe cuvant , o sa va ia Dracu ! Noi vrei bani de la voi nu bunastarea voastra
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436