REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Banca Transilvania cedează în fața valului de critici

Banca Transilvania cedează în fața valului de critici

Mariana MURAT 6 noiembrie 2023 | 12:39 1376

Banca Transilvania anunță că amână modificarea comisioanelor la operațiunile cu numerar, după valul de critici din spațiul public. Reprezentanții băncii susțin că nu există nicio legătură între intenția de majorare a comisioanelor și măsurile guvernamentale de limitare a operațiunilor „cash”.

Banca Transilvania cedeaza in fata valului de criticiBanca Transilvania

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că Banca Transilvania a mărit comisioanele la anumite operațiuni cu numerar, menționăm:

 BT are cea mai mare rețea de ATM-uri din România (1.850, din care peste 1.000 sunt amplasate în localități mici și medii, inclusiv din zona rurală), peste 500 de unități (care aproape toate) procesează cash și o rețea de acceptare formată din peste 120.000 de terminale POS.

BT a crescut numărul de bancomate și a menținut numărul unităților care operează cash, în condițiile în care multe bănci au decis să limiteze aceste operațiuni, ajungând astfel să proceseze peste 100 de miliarde de lei anual.

 Între ajustarea comisioanelor aplicate de BT și măsurile fiscale anunțate recent (privind limitarea operațiunilor cu numerar) – nu există nicio legătură. Măsurile BT au fost discutate și analizate intern cu mult timp în urmă, în condițiile în care timp de trei ani nu au existat majorări, iar costurile de procesare pentru numerar și mentenanța aparatelor folosite au crescut constant

Cu toate că tendința în piața bancară și în lumea civilizată, în general, este de a limita operațiunile cu numerar, BT va continua să susțină un ecosistem puternic de gestionare al banilor românilor, menținând în siguranță tranzacțiile în numerar. Astfel, BT va continua investițiile susținute în capacitățile de procesare a numerarului.

Totuși, BT a decis să amâne, pentru moment, orice creștere a comisioanelor la operațiunile cu numerar”, transmite BT, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai vaitati ca nu au fost modificari de 3 ani ,ca voi din asta traiti;din comisioane si din dobanzile care au crescut ca painea in cuptor!
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016