REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Bangladesh, Sri Lanka, Nepal şi Irak vor face pe ospătarii pe litoral!

Bangladesh, Sri Lanka, Nepal şi Irak vor face pe ospătarii pe litoral!

Replica API 29 aprilie 2022 | 01:11 1485

După două sezoane estivale care au scârțâit din cauza pandemiei, iată că își deschide porțile unul fără absolut nici o restricție. Și iată că operatorii economici au avut grijă, din timp, să se ocupe de angajări, astfel că, la momentul actual, nu există probleme pe acest palier. Potrivit lui Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia, vor fi mai mulți angajați din Bangladesh, Sri Lanka, Irak şi Nepal, faţă de 2019 (înainte de pandemie), pentru că este în creştere cererea.

Turiștii deja încep să sosească pe litoral, pentru a petrece perioada de 1 Mai. Astfel, operatorii economici au avut grijă să se pregătească din timp, mai ales în ceea ce privește angajările.

Dacă, în alți ani, erau probleme pe acest palier, în sensul că lumea nu se înghesuia să se angajeze, nemulțumită fiind de condiții, iată că problema s-a cam rezolvat.

”Nu sunt probleme. Operatorii au avut grijă din timp să se ocupe de acest aspect. Când vorbim de funcții cheie, precum directori de hotel sau bucătari, au fost păstrate posturile, inclusiv vorbim de angajări permanente. Totul este, momentan, în regulă”, a declarat, pentru Replica, Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia.

Forţă mai multă de muncă din Sri Lanka şi Bangladesh

Tot la capitolul angajări, iată că anul acesta va veni forță de muncă mai multă din Bangladesh, Irak, Sri Lanka şi Nepal, prin intermediul (colaborare) cu Serviciul de Imigrări.

Nicolae Bucovală

”Doar să nu fie problemele cu vizele, că în rest este totul în regulă. Este o cerere mai mare față de alți ani. Eu am avut și în anii trecuți angajați din Bangladesh, anul acesta vor fi și mai mulți”, a mai spus Nicolae Bucovală, care este și afacerist, în sensul că are mai multe unități hoteliere pe litoral.

Precizăm că forţă de muncă din Bangladesh, Nepal, Irak şi Sri Lanka a fost şi în anii trecuţi, însă anul acesta este cerere mai mare.

Aceştia vor ocupa posturi de ospătari, beach boy, ajutor de bucătar, personal de curăţenie, debarasator etc..

Prin urmare, iată că fenomenul se extinde, iar în anii ce urmează există posibilitatea ca la localuri, pe litoral, să dăm doar forţă de muncă din străinătate. Nimic rău, până la urmă, mai ales că, în 2019, înainte de pandemie, când au început să vină angajaţii de peste hotare, turiştii s-au arătat mulţumiţi, precizând că persoanele în cauză sunt vesele şi loiale.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
salariul minim pe economie,program 10..12 ore pe zi,FARA ore suplimentare platite,o zi,daca vrea patronul,libera pe saptamina,fara simbete,duminici,concedii.Nu vrei,afara.Bacsis zero,plata prin card.Asta-i viata de ospatar maritimo,mangalia,dar si toata mangalia.spor la treaba.
0
0
Aveti o doamna in redactie ... mai plinuta .. imi puteti da si mie meniul dansei as vrea sa ma imbrasc
0
0
Fara ura de rasa, sunt f imputiti . Nu as manca la un restaurant unde gatesc ei sau spala vase. E adevarat ca si cameristele noastre s au invatat cu masina la scara si nu mai vor sa munceasca nici pe salariu decent sau te lasa in mijlocul verii ca ii da vecinul de peste drum cu 50 de lei mai mult. Patronii ce sa mai zic, un salariu pe cartea de munca, altul in mana, sambete si duminici neplatite, ore suplimentare neplatite, numai zic cum te trateaza. Toate astea si multe altele au dus pana aici.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768