REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
21.5° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Bani cu nemiluita pentru funcționarii publici, trimiși pe litoral, în sejururi mascate!

Bani cu nemiluita pentru funcționarii publici, trimiși pe litoral, în sejururi mascate!

Replica API 7 iunie 2022 | 23:06 3955

Mii de funcționarii sunt trimiși anual în stațiunile de pe litoral, la munte sau la băi, la hoteluri de trei și patru stele, pe banii statului, sub umbrela unor așa-zise cursuri de formare profesională. O lege care ar fi trebuit să ridice nivelul de pregătire al angajaților din instituțiile publice a fost transformată într-o uriașă afacere turistică, dacă ar fi să ne luăm după numele hotelurile care sunt gazde pentru funcționarii veniți din țară, la mare. Primăriile din țară au dat buluc pe platforma de achiziții SEAP pentru a prinde locuri la unitățile de cazare de pe litoral. Vorbim despre patru, cinci sau șase zile petrecute la malul mării, timp în care funcționarii primesc și salariu, poate și diurnă și, posibil, să vină la pachet cu un membru al familiei.

sursa foto: alba24

Fenomenul concediilor mascate în cursuri de formare profesională a luat amploare în ultimii ani. Nimeni nu se ascunde cum stau, de fapt, lucrurile, iar achiziția serviciilor este cât se poate de legală. Deși, rareori se specifică numărul de persoane participante la așa zisul curs de formare profesională.

Funcţionarii publici au dreptul şi obligaţia de a-şi îmbunătăţi în mod continuu abilităţile şi pregătirea profesională. Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a asigura participarea pentru fiecare funcţionar public la cel puţin un program de formare şi perfecţionare profesională o dată la doi ani, organizat de Institutul Naţional de Administraţie sau de alţi furnizori de formare profesională.

Firme no name, proaspăt înființate, angajate să organizeze sejururile pe litoral

În ultimii ani, au răsărit ca ciupercile după ploaie firme care se ocupă de organizarea sejurului, și continuă să apară. Cum este cazul firmei LC Travel Moment S.R.L., din Bacău, înființată la începutul acestui ani, și care aduce funcționarii primăriei Căldăraru, din Argeș, pe litoral în Mamaia și Eforie.

Concret, Primăria Căldăraru își trimite funcționarii la un curs ”Registru Agricol și Cadastru”, pe litoral, la complexul de trei stele, din Mamaia, Mediteranean, în perioada 20-26 iunie. Iar în perioada 17-23 iulie, aceeași primărie mai trimite niște funcționari la hotelul Europa, al lui George Copos, din Eforie Nord. Ambele sejururi ajung unde la 10.000 lei.

hotel Europa

O altă primărie din Iași, Popricani, este trimisă de organizatorul Top Training Tour S.R.L la hotelul Majestic din Mamaia, de trei stele, tot pentru cursuri de formare profesionala. Primăria plătește 5150 de lei.

hotel Majestic

Iar Primăria Bacia își trimite doi funcționari pe litoral, unul la hotel Riviera, perioada 07-12.08.2022, pentru care plătește 4350 lei, iar altul la hotel Majestic, în Mamaia , în perioada 3.07.-10.07.2022, pentru care plătește peste 5000 de lei. Tot la Majestic, Mamaia, ajung și funcționarii Comunei Teiu, din Brașov.

hotel Riviera

Iar Primăria Tudor Vladimirescu, din Galați, își trimite angajații la hotelul de patru stele Mera, din Venus,în perioada 12-17 iunie 2022.

complex Mera, Venus

Adevărat, funcționarii publici au nevoie în permanență de instruiri adecvate, pentru a ține pasul cu modificările survenite în legislație. Este de neînțeles de ce e musai să călătorească zeci, poate chiar sute de kilometri, când se pot instrui, mai ieftin, la ei acasă! A, și încă ceva: pe perioada în care urmează programe de formare şi de perfecţionare profesională, funcţionarii publici beneficiază de drepturile salariale cuvenite. Adică, oamenii sunt în concediu, dar oficial sunt la muncă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
banii dati izmene pe calatori bugetarilor se duc in inflatie si in preturi crescute ptr noi,cei care le platim puturosilor salariile si beneficiile si care nu avem vouchere si pomeni pesediste,penelizde!
0
0
Citesc bugetarii replica
2
0
distractie pe banii statului,pe urma tot aceesi bataie de joc
0
0
In orice tara se fac asemenea cursuri la privat si la stat. acolo se invata intr-unn mediu mai relaxat.care e problema? Sau romanii nu au voie?
1
1
atata timp cat pe fluturas dau aproape 40 la suta la stat si nu fac deloc EVAZIUNE FISCALA ca privatul ma duc unde poola mea vrea ca o fac indirect tot pe banii din munca mea! Asa ca ciocul mic si fuga la mici si bere ca va face patronul cinste, patron care are afaceri tot cu statul, adica tot cu bani publici!
2
0
La stat se freaca pwla nu am vazut niciodata pauza de tigara de o ora
1
0
Canii latra ursul merge! Saracilor. La munca sclavilor!
1
0
toata lumea beneficiaza de drepturi salariale pe perioada perfectionarii, nu inteleg care e mirarea
1
0
Pai, daca e formare profesionala, inseamna ca e in interes de serviciu, de-aia primesc si salariu. Orice perfectionare presupune si diurna, si cazare, e logic sa fie asa. Ca e plimbare mascata, asta trebuie dovedit, dar daca scrie ca e pt perfectionarea serviciului, e pe salariu, ca doar nu se perfectioneaza in interesul lu' Brad Pitt.
0
1
Hai cu bugetarii, HAI LA BANUL PUBLIC !! Rusine! RUSINE SA VA FIE , jigodiilor! Fiindca "SE POATE" la ei, la STATUL DEGEABA, la TAIAT FRUNZE LA CAINI din banii publici, din impozitele noastre.
1
0
jaf pi fata din avutu obstesc, asta e de fapt, trasi la raspundere sefii si primarii respectivi si pusi sa plateasca paguba ,alo, pn l...ps d..rusinicaa
2
0
instruirea... speciala a sariatilor publici se face de ani si ani , ea contribue de jos in sus la... bunastarea politica a puterii si reciclarea incompetentei angajatilor!
2
0
Corrupt pieces of shit
1
0
Sejururile pt functionarii publici la 4-5 stele pe litoral e o forma de sphaga care e pusa in practica de vreo 15 ani in Romania, uitativa doar la ei ca pleaca de la restaurantul hotelurilor cu salamu si untul in buzunare de fiecare data, astia nu se pot kaca de foame si voi kredeti ca vin sa dea cate 15mii pe un sejur la mare ?!!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768