REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Banias, despre programul Anghel Saligny: Este un deziderat pentru toți primarii

Banias, despre programul Anghel Saligny: Este un deziderat pentru toți primarii

Replica API 31 mai 2022 | 22:32 969

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii "Anghel Saligny", lege adoptată de Senat pe 4 octombrie 2021, ajunge în Camera Deputaților luni, 30 mai. Ordonanța va fi votată de aleși și nu există riscul să fie probleme la vot, după cum ne-a declarat Mircea Banias, deputat PNL, întrucât programul este agreat de Coaliție.

Programul Anghel Saligny intră la votul final, în Parlament! După ce acesta va trece de votul aleșilor, toate UAT-urile trebuie să depună proiecte pe programul Anghel Saligny, cu toate documentele întocmite în cadrul evaluării obiectivelor de investiții. Programul „Anghel Saligny” are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale. ”Sunt sume consistente care revin județului Constanța. Este un program foarte important pentru comunitățile locale, este un deziderat pentru toții primarii. România a rămas cu mult în urma țărilor europene, din punct de vedere al traiului de zi cu zi. Ordonanța va fi dezbătută și votată astăzi în Parlament, iar de la sfârșitul anului, banii vor ajunge la primării. Va fi votat, cu siguranță, nu vor fi probleme, pentru că este agreat de Coaliție”,a declarat, pentru Replica, deputatul PNL, Mircea Banias.

Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Finanțarea programului se asigură din sume din transferuri, alocate bugetelor locale, de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din sume din bugetele locale alocate cu această destinație și din alte surse legal constituite. În cadrul programului se pot realiza obiective de investiții noi precum și intervenţii la construcţiile existente care se referă la lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare, pentru următoarele categorii de investiții: alimentări cu apă și stații de tratare a apei; sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate; drumurile publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județe, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților, precum și variante ocolitoare ale localităților; etc.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365