REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Bărbat din Medgidia, tâlhărit și agresat în propria casă, în contul unei datorii

Bărbat din Medgidia, tâlhărit și agresat în propria casă, în contul unei datorii

Virgil STOIAN 25 iulie 2023 | 00:00 2204

”Afacere” de familie, la Medgidia. Marin D. și Florin D. sunt acuzați că au pătruns fără drept în imobilul unei persoane și, sub pretextul unei datorii, au deposedat-o pe aceasta, prin agresiuni fizice, de un telefon mobil și un autoturism marca VW Passat.

Barbat din Medgidia, talharit si agresat in propria casa, in contul unei datorii
Potrivit rechizitoriului, la data de 01.03.2020, ca urmare a unei datorii pe care victima, partenerul de viaţă al nepoatei lui Marin D., o avea la acesta, inculpatul, împreună cu fiul său, Florin D., au pătruns în domiciliul persoanei vătămate şi, prin exercitarea de acte de violenţă, au deposedat persoana vătămată de un telefon mobil şi de un autoturism marca VW Passat, persoana vătămată suferind leziuni traumatice ce au necesitat un număr de 35 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, pentru că în timpul agresării persoanei victimei, a intervenit şi sora lui Marin D., acesta a lovit-o cu palma peste faţă. Imediat după deposedarea persoanei vătămate de bunurile sale, aceasta a apelat Serviciul de Urgenţă 112, iar agenţii de poliţie sosiţi la faţa locului s-au deplasat la domiciliul inculpaţilor, de unde au recuperat bunurile sustrase şi le-au predat persoanei vătămate.

Barbat din Medgidia, talharit si agresat in propria casa, in contul unei datorii
Instanţa a reținut că elementul material al infracţiunii este reprezentat de acţiunea inculpaţilor, de agresare a persoanei vătămate şi sustragere a bunurilor acesteia, urmarea imediată constând, pe de o parte, în vătămarea integrităţii fizice a persoanei vătămate şi, pe de altă parte, în deposedarea acesteia de bunurile menţionate, iar legătura de cauzalitate rezultă din modalitatea de comitere a faptei. Sub aspect subiectiv, instanţa reţine că inculpaţii au comis fapta cu intenţie direct.

Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Marin D. și a lui Florin la câte 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Sentința a fost dată pe 19 iulie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ariciule, stai cuminte ca iar te duci la beciul domnesc
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166