REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Bărbat ucis de un câine Amstaff: animalul a mușcat și o adolescentă de 14 ani

Bărbat ucis de un câine Amstaff: animalul a mușcat și o adolescentă de 14 ani

Virgil STOIAN 17 iulie 2023 | 10:45 4426

Un câine din rasa Amstaff a ucis un bărbat! Animalul a atacat și o adolescentă de 14 ani, însă fata a reușit să scape.

Barbat ucis de un caine Amstaff: animalul a muscat si o adolescenta de 14 ani

„La data de 16 iulie 2023, ora 20.28, Poliția Galați a fost sesizată prin apel telefonic la S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, de 50 de ani, cu privire la faptul că în curtea unui imobil din satul Roșcani, comuna Băneasa, județul Galați, se află căzut, la nivelul solului, în stare de inconștiență, fratele său, un bărbat de 47 de ani și nu se poate ajunge la el din cauza unui câine agresiv. La fața locului au ajuns în scurt timp polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești și un echipaj medical de la Ambulanță, care au constatat că cele sesizate se confirmă”, transmite Poliția.

„Polițiștii au intrat în curtea imobilului respectiv și doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acționând în direcția câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reușit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului.

Au transportat victima în afara curții până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă mușcată la nivelul gâtului.

De asemenea, până la sosirea polițiștilor, o minoră, de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost mușcată de mâna stângă de același câine, când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reușind apoi să iasă din curte.

Din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că proprietarul imobilului și al câinelui, de aproximativ 3 ani, lăsase în grija bărbatului, de 47 de ani, gospodăria și sarcina de a hrăni animalele pe care le deține, pe perioada cât era plecat de acasă la muncă.

Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un țarc special confecționat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă și să îl lase liber în curte.

În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17:00 și, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20.20, fratele și cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă.

În cursul nopții de 16 spre 17 iulie 2023, la adresă a revenit și proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situației, precum și a condițiilor de deținere.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, conform art. 12 alin. 1, din O.U.G. nr. 55/2002, a infracțiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, mai spune Poliția, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In r*mânia sânt doua legi Legea banului și legea junglei scapă cine poate E model r*mânesc
2
0
Nu se compara rasele agresive cu masinile; masinile sunt o necesitate si oamenii pot fi disciplinati printr-o legislatie mai buna care la noi lipseste; franta a avut aceleasi mari probleme cu accidentele rutiere in urma cu 20 de ani si le-a rezolvat prin schimbarea legislatiei iar acum e la mare distanta de noi; discutii despre interzicerea raselor agresive care nu sunt o necesitate au fost in parlamentele mai multor tari de-a lungul anilor si in orice caz legislatiile straine sunt mult mai dure ca la noi, inclusiv numarul oamenilor omorati de caini raportati la populatie este incomparabil mai mic ca la noi
1
2
Tot felul de retarzi pe-aici!Propietarul i-a spus bowlui sa nu scoata cainele din padoc.E ca si cum ii spui unui oaspete sa nu bage un cui in priza,dar el il baga,moare si dupa aia tu trebuie sa faci puscarie pt ca aveai curentul electric pornit.Eu am avut grija de 4 cane corso si un rottwailer ai unui vecin,dar le-am pus doar apa si mancare,fara sa intru in padocurile lor.De ce faceti scandal si cand omoara un schumacher cate doi,trei oameni in trafic.Ce-ar trebui sa facem,sa interzicem masinile?
1
2
Cățelușul?.Am arbaleta sa îi trag câteva săgeți in cap
4
3
V-am facut apa 14,17 lei/mc, ce mai vreti baa, sa fiti mandrii ca v-a dat guvernul pe mana noastra! Sarakilor!
10
0
Asa are și Piki de la Cumpăna un caine în curte,și îl așteaptă pe Stroe.musafir....
8
0
Oare cati oameni mai trebuie sa moara pentru ca parlamentari romani sa aprobe legi mai dure pentru proprietari de caini periculosi si caini vagabonzi ? ; atata timp cat nu sunt legi degeaba se revolta majoritatea romanilor caci cei care spun ca ii reprezinta in parlamentul tari ishi urmaresc doar interesele lor si ale cercului lor de interese.
12
3
Legi mai dure pt detinere de animale că cainiide lupta....și amenzi marii până nu ataca pe cine important nu o sa ia nimeni legi seu masuri mai drastice!!!
15
1
acum il asteapta multi ani de puscarie pe camera
8
2
In majoritatea cazurilor de atac canin, oamenii sunt de vină. Dresorii sunt disperați să facă bani la n***u de la tîmpiții care au caini de talie mare și care vor ca aceștia să atace și să muște. De multe ori , cretinii care își formează asa cainii, apelează la dresori de ocazie sau își înrăiesc singuri cainii decand sunt pui. Dresajul , dacă nu este vorba de căini utilitari ai forțelor de ordine, trebuie să se rezume strict la disciplina cainelui și sub nicio formă și la atac. Așa trebuie data legea. Si așa , chiar și un bișon maltez are instinct de pază a teritorului unde trăieste el și stăpanii lui.
15
5
la picioare iti poate rupe artera femurala si mori in cateva secunde ca japonezul din centrul bucurestiului din urma cu vreo 20 de ani si probabil si altii; pe de alta parte cainii bine dresati din tara asta ii numeri pe degetele de la maini eventual si picioare
13
4
Și proprietarul arestat...
21
5
Dacă nu-i dresat pt atac, niciun caine nu mușcă de gat. Normal ei atacă la picioare sau la nivelul capului lor. Dacă nu sunt dresați special pt asta sau nu sunt în haită , cainii evită atacul direct pt că statura bipedă a omului le insuflă teamă. În plus, în cazul unui atac canin, nu trebuie să fugi pt că atunci cainii te consideră pradă și te vanează. Dacă victima chiar hrănea animalul, atunci tragedia a fost cauzată de ceva, un incident sau un accident. În general, un caine bine dresat nu atacă fără comandă.
11
9
Cainele trebuia impuscat, nu anesteziat cu spray paralizant. Este clar ca e turbat daca ucide si e agresiv in felul asta, iar stapanul sa faca puscarie pentru ucidere din culpa.
25
5
Au murit si vor mai muri o multime de oameni sfasiati de caini de rasa agresivi sau vagabonzi pentru ca infractorii din parlament refuza sa emita legi clare si dure care sa apare vietile oamenilor si nu ale pe ale animalelor; evident primele 30 de rase cele mai agresive ar trebui interzise pentru ca sunt niste bombe cu ceas incontrolabile dar escrocii din parlament presati de ongurile care lupta pentru drepturile animalelor refuza cu magarie sa faca asta; mai sunt si idiotii cu drepturile omului intoarse pe dos; drepturile unor contra altora care mai au uneori ghinion ca amaratul ucis acum
27
5
Ar trebui interzisi prin lege toti cainii agresivi.
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510