REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
22.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Bărbați arestați preventiv pentru lovire și alte violențe

Bărbați arestați preventiv pentru lovire și alte violențe

Deria ISLEAM 24 august 2024 | 13:57 576

La data de 23 august a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Ovidiu, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au identificat doi bărbați, de 24 de ani, respectiv 25 de ani, pe numele cărora Judecătoria Constanța a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Barbati arestati preventiv pentru lovire si alte violenteFotografie ilustrativă 

Bărbații au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

La data de 23 august a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au identificat un bărbat, de 74 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis mandat de executare a pedepsei de un an și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Bărbatul au fost condus și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Constatare a polițiștilor

La data de 23 august a.c., în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe faleză a avut loc un accident rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 49 de ani, ar fi condus un moped electric, ar fi pierdut controlul direcției și ar fi căzut, fiind ușor rănit.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolemiei în sânge.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști.

Acțiune a polițiștilor

La data de 23 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico –Financiare au desfășurat o acțiune de verificare a societăților economice care desfășoară activități pe litoral.

Astfel, au fost controlați 20 de agenți economici din municipiul Constanța și orașele Năvodari și Eforie. 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind ridicată în vederea indisponibilizării suma de aproximativ 780 de lei, precum și pentru nerespectarea prevederilor Legii 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Valoarea sancțiunior contravenționale aplicate este de 97.000 de lei. 

Activități preventive

La data de 23 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat o acțiune pentru prevenirea consumului de substanțe interzise, a furturilor din buzunare și genți și a dispariției de minori, în Portul Tomis din municipiul Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365