REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
27.1° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

BĂRBATUL care a DAT FOC unei BARĂCI din GELOZIE, CONDAMNAT

BĂRBATUL care a DAT FOC unei BARĂCI din GELOZIE, CONDAMNAT

Replica API 22 august 2021 | 21:40 1907

Gesul Sadîc a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Acesta este acuzat că a distrus prin incendiere imobilul-locuință (baracă) aparținând fostei concubine, punând în pericol și imobilele învecinate și locuitorii din ele. Totul s-a întâmplat după ce fosta concubină, aflată în Anglia, s-a sărutat cu un alt bărbat.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit declarațiilor inculpatului, acesta a dat foc locuinței deoarece vărul său aflat în Anglia l-a sunat cu apel video și i-a arătat-o pe fosta concubină în timp ce se săruta cu un alt bărbat. După cele văzute, inculpatul s-a deplasat la stația Peco Rompetrol, unde a cumpărat 3 litri de benzină într-un pet de plastic. Apoi s-a deplasat până la barăcile din zona Ciment din Medgidia și a dat foc barăcii vărului său. Imediat după ce a ajuns la domiciliul său, inculpatul reclamă faptul că a fost vizitat de 5 bărbați, înarmați cu un pistol și cuțite, în acel moment fugind și sunând la poliție de frică.

Ce a spus instanța

Cu privire la inculpatul Gesul Sadîc instanța a reținut că este tânăr, are 24 de ani, este neșcolarizat, cu antecedente penale. Pe parcursul urmăririi penale a recunoscut și nu a regretat fapta comisă, în fața instanței recunoscând și regretând fapta, ba mai mult împăcându-se cu persoana vătămată. Fapta comisă de inculpat a generat o stare de neliniște, iar si alte persoane se tem ca ar putea sa cada victime unor astfel de manifestari, dacă îndrăznesc să facă altceva decăt dorește inculpatul. Se reține că fapta a fost săvărșită în scop de răzbunare, din probe rezultând că inculpatul a plănuit si executat săvârșirea infracțiunii, și-a procurat benzina de la stația de carburanți, unde s-a deplasat cu un taxi, a împrăștiat-o, în interiorul imobilului și a dat foc, iar numai intervenția promtă a pompierilor au stopat propagarea incendiului și la imobilele învecinate, care au fost puse în pericol real. Judecătoria din Medgidia a decis condamnarea inculpatului la 2 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost comunicată pe 18 august 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118