REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.6° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
25.6° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Bărbatul care a înjunghiat-o pe fosta jucătoare de tenis, Monica Seles, a murit

Bărbatul care a înjunghiat-o pe fosta jucătoare de tenis, Monica Seles, a murit

A.F. 23 aprilie 2023 | 00:00 1636

Bărbatul care a înjunghiat-o pe fosta jucătoare de tenis Monica Seles în timpul unui meci, la turneul de la Stuttgart, din 1993, a murit la vârsta de 68 de ani, informează The Sun.

Barbatul care a injunghiat-o pe fosta jucatoare de tenis, Monica Seles, a muritMonica Seles, în 1993

Gunter Parche, fan înfocat până la obsesie al germanei Steffi Graf, a înjunghiat-o pe Seles în timpul unui meci disputat contra bulgăroaicei Magdalena Maleeva.

Conform Bild, el a fost găsit fără suflare într-un azil unde şi-a petrecut ultimii 14 ani din viaţă.

Potrivit sursei citate, germanul - care primise îngrijiri paliative - şi-a petrecut ultima lună a vieţii întins în pat.

Parche a avut o antipatie incredibilă faţă de Seles după ce aceasta a învins-o pe Graf, în finala de la Roland Garros, din 1990. Furia lui Parche s-a amplificat după ce Seles a devenit numărul 1 mondial în 1991.

La Hamburg Open, el a sărit din tribună şi a înjunghiat-o pe Seles în spate, fiind reţinut imediat de forţele de ordine.

Barbatul care a injunghiat-o pe fosta jucatoare de tenis, Monica Seles, a muritGunter Parche

În ciuda faptului că a recunoscut că a vrut să o „rănească” pe Seles, Parche nu a fost închis, după ce a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, citează stiripesurse.ro.

Seles s-a înfuriat la aflarea verdictului şi în cele din urmă a reuşit să obţină un nou proces.

Dar judecătorul de la cel de-al doilea proces al lui Parche a optat pentru menţinerea sentinţei anterioare pronunţate. Parche a fost descris ca un „singuratic dezechilibrat mental”.

Seles a reuşit să-şi revină după episodul şi s-a întors pe teren doi ani mai târziu, iar în 1996 a câştigat Australian Open.

Seles a vorbit rar despre incident, deoarece îi aducea prea multe amintiri urâte.

Dar într-un interviu pentru The Guardian, ea a spus despre revenirea pe teren: „Chestia a fost că, atunci când m-am gândit să mă întorc, nu aveam idee cum mă voi simţi aşezându-mă pe scaun, ştiind că persoana care m-a înjunghiat nu a fost niciodată băgată în închisoare.

Au existat mulţi de dacă. În cele din urmă, însă, după doi ani şi jumătate, am simţit că trebuie doar să încerc. M-am întors la Toronto şi sprijinul fanilor a fost pur şi simplu uimitor. Am câştigat primul turneu şi asta m-a ajutat. Era ceva de genul: „Încă mă pricep la asta”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699