REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Bărbatul care a omorât un vârstnic după ce l-a bătut, 5 ani în închisoare

Bărbatul care a omorât un vârstnic după ce l-a bătut, 5 ani în închisoare

Virgil STOIAN 28 august 2023 | 00:00 2607

Iulian Păduraru a agresat fizic un vârstnic de 71 de ani, care se afla pe trotuar, iar din lovitura de picior, acesta a fost împins către partea carosabilă, pe marcajul pietonal, unde a fost lovit de un autoturism care circula pe prima bandă. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Iulian Păduraru la 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, însă în urma apelului judecat pe 21 august la Curtea de Apel Constanța, sentința a fost schimbată bărbatul urmând a executa 5 ani de închisoare, în regim de detenție. Sentința este definitivă.

Barbatul care a omorat un varstnic dupa ce l-a batut, 5 ani in inchisoareIulian Păduraru

Potrivit anchetei, Iulian Păduraru a avut un conflict verbal, în autobuzul CT BUS, cu o persoană mai în vârstă, care 1-a înjurat de mamă, la ameninţat cu acte de violenţă şi chiar 1-a lovit cu cotul de câteva ori. Aceasta mai arată că ajungând în zona pieţei CET, inculpatul împreună cu două fete au coborât pe uşa din spate a autobuzului, iar victima pe uşa din mijloc, iar la un moment dat, când se aflau pe o alee, către piaţa CET, Iulian Păduraru care se afla în dreptul marcajului pietonal din zonă, cam la 0,50-1 m distanţă de marcajul pietonal, orientat cu faţa spre partea carosabilă, i-a aplicat o lovitură, cu piciorul, în zona din spate şi 1-a proiectat pe carosabil, unde s-a lovit de lateralul unui autoturism, victima căzând pe carosabil, lovindu-se la cap şi rămânând imobilizată. Inculpatul  s-a speriat, a început să fugă către piaţa CET, fiind fugărit de către 6 persoane, fiind adus de aceștia la locul faptei.

Barbatul care a omorat un varstnic dupa ce l-a batut, 5 ani in inchisoareMinuta judecătorească


Pe fond, instanța a constatat, în ceea ce priveşte latura subiectivă a infracţiunii, că aceasta a fost săvârşită sub forma praeterintenţiei,  deoarece inculpatul a avut doar intenţia de a lovi victima, rezultatul mai grav, moartea victimei, producându-se din culpă, inculpatul neputând să prevadă că autoturismul de care s-a lovit victima va circula în acel moment pe carosabil. Totodată, instanţa a reținut că inculpatul a luat spontan hotărârea de a lovi persoana vătămată, după ce conflictul din autobuz luase sfârşit, din cauza faptului că a observat că victima coborâse din mijlocul de transport în comun în aceeaşi staţie. În urma apelului, magistrații Curții de Apel Constanța au decis majorarea pedepsei de la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, la 5 ani de închisoare, în regim de detenție, sentința fiind definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Judecătorii, grup infracțional organizat..
1
0
Merita cel puțin 15 ani derbedeul
2
0
judecatori si procurori de tot cacatul dar la bani sunt primii.abjectii dracului
6
0
Traim in tara in care ai liber la ucis ...Stia Tudorel ceva
15
1
Dacă ȘPQAGA era mai grasă lua cu suspendare !!
15
1
face doi si iese ,mortu i mort si el poarta vina cea mai mare, criminalul trebuia evitat, temperat, ocolit!
12
0
Este clar ca nu a avut intentia sa-l omoare , dar totusi , in astfel de cazuri ...in care deznodamantul este moartea unui om, trebuiesc minim 20 de ani de puscarie !!! Scursurile astea trebuiesc descurajate prin pedepse grele. Dar lucrurile astea nu pot fi schimbate de acasa , din fata calculatorului , noi,societatea civila trebuie sa iesim in strada si sa cerem inasprirea pedepselor din codul penal !
23
1
Ce vreti de la "judekktorii" cu drepturi ( nu stangi) speciale și fără raspundere????
17
0
cel mai ciudat este faptul ca prima data i-a dat cu suspendare, apoi doar 5 ani, și pt bună purtare nu o sa facă nici 2 ani
24
1
Tara de kkt cu justitie asisderea.. Omorul se pedepseste cu 5 ani, iar traficul de influenza cu 15! Asta ne dorim, fratilor…
39
1
Puțin , foarte puțin , acest criminal merita cel puțin 25 de ani de închisoare , fără drept de eliberare condiționată , cum de altfel ar merita toți criminali , indiferent de modul și cauza care a dus la deces , doar cu legi dure se poate vindeca națiunea noastră , ai greșit ești pedepsit exemplar , să vezi atunci cum devenim civilizați , dar până atunci suportăm consecințele unei justiții mult prea îngăduitoare și tolerantă cu infractorii .
38
3

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677