REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Bărbatul care a omorât un vârstnic după ce l-a bătut a primit închisoare cu suspendare

Bărbatul care a omorât un vârstnic după ce l-a bătut a primit închisoare cu suspendare

Virgil STOIAN 26 decembrie 2022 | 00:00 4726

Iulian Păduraru a agresat fizic un vârstnic de 71 de ani,  care se afla pe trotuar, iar din lovitura de picior, acesta a fost împins către partea carosabilă, pe marcajul pietonal, unde a fost lovit de un autoturism care circula pe prima bandă.

Iulian Păduraru, sursă foto stirileprotv.ro

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Iulian Păduraru la 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Sentința a fost dată pe 20 decembrie 2022 și nu este definitivă.

Potrivit anchetei, Iulian Păduraru a avut un conflict verbal, în autobuzul CT BUS, cu o persoană mai în vârstă, care 1-a înjurat de mamă, la ameninţat cu acte de violenţă şi chiar 1-a lovit cu cotul de câteva ori. Aceasta mai arată că ajungând în zona pieţei CET, inculpatul împreună cu două fete au coborât pe uşa din spate a autobuzului, iar victima pe uşa din mijloc, iar la un moment dat, când se aflau pe o alee, către piaţa CET, Iulian Păduraru care se afla în dreptul marcajului pietonal din zonă, cam la 0,50-1 m distanţă de marcajul pietonal, orientat cu faţa spre partea carosabilă, i-a aplicat o lovitură, cu piciorul, în zona din spate şi 1-a proiectat pe carosabil, unde s-a lovit de lateralul unui autoturism, victima căzând pe carosabil, lovindu-se la cap şi rămânând imobilizată. Inculpatul  s-a speriat, a început să fugă către piaţa CET, fiind fugărit de către 6 persoane, fiind adus de aceștia la locul faptei.


Instanța a constatat, în ceea ce priveşte latura subiectivă a infracţiunii, că aceasta a fost săvârşită sub forma praeterintenţiei,  deoarece inculpatul a avut doar intenţia de a lovi victima, rezultatul mai grav, moartea victimei, producându-se din culpă, inculpatul neputând să prevadă că autoturismul de care s-a lovit victima va circula în acel moment pe carosabil. Totodată, instanţa a reținut că inculpatul a luat spontan hotărârea de a lovi persoana vătămată, după ce conflictul din autobuz luase sfârşit, din cauza faptului că a observat că victima coborâse din mijlocul de transport în comun în aceeaşi staţie. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate data viitoare impinge copilul judecătorului care l.a gratiat, doar asa se ajunge la o judecata dreapta..
1
0
instanta pare sa fie mult prea vizibil partinitoare si sa tina partea agresorului judecand dupa justificarea aberanta prezentata sau poate pur si simplu a luat spaga
2
0
Trebuie sa fii in ultimul hal de handicap mintal ca sa nu realizezi ca daca impingi un om in fata unei masini sunt sanse foarte mari sa fie omorat; sunt sigur ca tanarul nu avea acest grad de handicap ci este un psihopat cu porniri criminale asa cum a dovedit-o deja; 2 ani cu suspendare - atat valoreaza o viata de om in romania 2022; raman la parerea ca parlamentarii sunt principalii vinovati pentru legile aberante emise pentru ca judecatorii nu pot face altceva decat sa judece in limitele legii, total gresita in acest caz
2
0
au ajuns criminalii si infractorii sa aiba mai multe drepturi decat victimele. in curand vor fi felicitati
5
0
Si de la mine multa mwie pwntru toti judecatorii corupti din aceasta tara numita Romania. In Botsuana sau Bangladesh daca era tot primea cu executare pentru fapta sa in urma caruia a murit un om nevinovat.
7
0
BA JUDECATORI DE C A C AT DACA SI RAHATUL ASTA SCAPA IN CURAND O SA VEDETI PENSII DE LA RAHATI CA ASTA.
9
0
21 de ani criminal...până la 70 de ani mai face inca 50 de ani de puscarie și va mai lua viața la n persoane
12
0
Și când te gândești, că un individ acum câțiva ani la amenințat și urmărit în trafic pe unul din justiție Coadă dacă nu mă înșel, în 3luni a fost judecat și condamnat la 5 ani cu executare.
11
0
sa se duca acum si sa impinga niste magistrati pe carosabil,tot este liber sa omoare!
12
0
In fata legii orice infractiune e criminala, iar toti infractorii sunt criminali. Cel ce fura e un criminal, cel ce comite lovituri cauzatoare de moarte, e criminal, un concept ciudat, de la cineva care a treminat dreptul. Ce nu intelegi tu totusi, ca sigur n-ai treaba cu domeniul, cei care ajung magistrati nu-s neaparat cei mai buni sau ca i-ar duce capul mai mult ca pe altii care poate nici macar nu profeseaza, suntem in romania o tara profund corupta iar justitia e un domeniu in care formele secundare de a ajunge pe functii inalte sunt doar aparent cele oficiale. Gandeste-te altfel, daca ar fi vorba de maica-ta, la 71 de ani, sa fie lovita in spate, ce fel de pedeapsa ti s-ar fi parut dreapta? Despre exemplul tau, presupun ca cine se aseamana se aduna, doar asa ai putea avea un astfel de prieten care loveste batrani cu piciorul, si atunci presupun ca da, ti s-ar parea normal.
12
0
Ce usor e sa scrieti aici despre ce pedeapsa ar fi meritat acest tanar! De ce nu va faceti voi judecatori ca sa aplicati ce pedepse va duce pe voi capul? Probabil ca daca ar fi fost vreun apropiat de-al vostru acest inculpat, ati fi zis ca a primit o pedeapsa corecta, asta asa, ca sa va dati seama cat de subiectivi sunteti. Iar ca detaliu tehnic: condamnatul nu e criminal, pentru ca nu a lovit cu intentia de a ucide.
0
14
Concluzia : poti sa UCIZI pe ORICINE in CLOACA numita romania, ca NU FACI NICIODATA PUSCARIE !!! Rudele VICTIMEI, aveti LIBER SA FACETI DREPTATE : MOARTE PENTRU MOARTE !!!
17
0
Ce plm de justitie e asta , dou ani cu suspendare adica nimic nicio pedeapsa pt omor...bah chiar suntem in epoca de piatra bine ca vrem in schengen vai de steaua noastra
22
0
Done fereste.Asta este justitia din Romania?p******e de judecatori plariti regeste din banii nostri?Rusine!
18
1
Asta este un tânăr care până la bătrânețe va mai face vre o 30 de puscarie.Este născut criminal și așa va muri în puscarie
16
2
ce ne am face fara hoti,criminali,drogati si multi altii? stirile nar mai fi, lumea sar schimba in ...bine , viata ar fi mai faina!
12
0
Pe acei care au dat o asemenea rezoluție și care după câțiva ani munciți iau și pensii speciale, cine ii verifica ?
16
1
VA dati seama ca magistratii,ptocurorii si avocatii din ziua de azi au facut scoala pe la cluburi,au luat examenele pe spagi sau natura.....asa ca ce vs mai mira?!daca intra unu' peste mine in casa cu cutitu' si Ii iau glanda cu toporisca,eu sint de vina,ca n-am avut in brixeag ,sa se demonstreze ca eram in inferioritate....legit de CACAT!
23
2
are grija justiția noastră sa bage la puscarie 3 ani o femeie care a furat un salam sa-i dea copilului sa mănânce! Știți cazul iar KWI nu a vrut sa o gratieze Ce ne mira? Dacă România a ajuns în halul ăsta mare parte este datorată justiției!
26
0
Hai ca-i bine, avem justitie nu gluma, dai in om miseleste, moare, dar e cu suspendare ca n-a vrut sa-l omoare. Cred ca a si plans putin in fata instantei, ca de fapt, el e si voluntar la casele de batrani si nu e zi in care sa nu ajute o batranica sa treaca strada.
27
2
Why do criminals always get off easy for their crimes? This punk assed bitch should be sitting in jail for 20 years minimum for killing that old man. Our country has gone to hell
23
1
câtă nedreptate, după ce că-i doar 2 ani, ii mai da și cu suspendare
25
0
Și nu se va opri aici...vedem mai târziu.
21
0
ca daca va fortati putin sesizati ca fapta nu exista. De la mine multa mwie cu mult kkt !!!
26
5
Asta e crima, in America lua pedeapsa capitala. Criminalii trebuie pedepsiti aspru.
34
4

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436