REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Băsescu cere revenirea la serviciul militar obligatoriu

Băsescu cere revenirea la serviciul militar obligatoriu

Virgil STOIAN 22 iulie 2024 | 14:54 615

Fostul preşedinte Traian Băsescu susține reintroducerea serviciului militar obligatoriu în țara noastră pe considerentul că "România nu este capabilă să se apere singură".

Basescu cere revenirea la serviciul militar obligatoriu

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, despre capacitatea de apărare a României, că ţara noastră nu este pregătită de o confruntare în care să ţină piept unei invazii a armatei ruse 30 de zile, precizând că ţara noastră nu este într-un asemenea pericol acum, dar trebuie să se pregătească. El s-a referit şi la efectivele armatei, apreciind că o armată de 70.000 de oameni e prea puţin, context în care se pronunţat în favoarea reintroducerii stagiului militar obligatoriu.

”Acum susţin reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Dacă aş putea semna reintroducerea stagiului militar, pentru că în România nu s-a abolit stagiul militar, ci doar s-a suspendat stagiul militar”, a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă nu a fost vorba să avem o avem o armată profesionistă, şi nu una a întregului popor, Băsescu a răspuns: “Da, dar nu constataţi că o armată de 70.000 de oameni e prea puţin? Deci este mult prea puţin şi este clar că o ţară ca România, populaţia pe care o are România, nu se poate apăra decât cu toată populaţia ei. Părerea mea este că trebuie să revenim la stagiul militar. Uitaţi-vă, deci ai 70.000 de militari, câţi sunt luptători, că în ăştia intră şi partea logistică intră hai să zicem 80.000, dar ai 20.000 care sunt neluptători. Sunt personal civil şi personal din spatele frontului”.

“România nu e pregătită de o confruntare în care să zicem să ţină piept unei invazii a armatei ruse, să spunem 30 de zile. Problema este cât rapid ne-ar sosi sprijinul aliaţilor. Deci România, în momentul de faţă, singură nu poate face faţă unei invazii, dar aş vrea să nu speriem lumea prin ridicarea subiectului. România nu este în pericolul unei invazii, dar trebuie să se pregătească. Iar dacă Trump va fi preşedintele Statelor Unite, trebuie să ştim că nu ne va lăsa nimeni fără să ne aducem contribuţia de 2% din PIB la creşterea capacităţii de luptă Armatei Române”, a mai spus Băsescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
El vorbeste de armată națională? Dar țara pe care a trădat-o, a vândut flota, a fost turnător securist, mincinos...? Are copii și nepoți să facă armata? că fetele lui, una panaramă sugativă, cealaltă coruptă...vai de el!
6
3
TATUATII,CACATII DE LA 18 ANI LA 40 DE ANI.LA ARMATA JAVRELOR
6
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436