REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Băsescu și-a salvat fiica de pușcărie: decizia controversată în dosarul Nana

Băsescu și-a salvat fiica de pușcărie: decizia controversată în dosarul Nana

Mariana MURAT 28 februarie 2024 | 15:30 1617

Fiica fostului președinte Traian Băsescu a scăpat de toate acuzațiile din dosarul „Nana”, după ce Tribunalul din Călărași a dispus încetarea procesului penal. Imediat după această decizie a fost ridicat sechestrul de pe terenurile Ioanei Băsescu. Procesul cu terenurile de la Nana a început în mai 2015. Potrivit procurorilor, funcționarii primăriei Nana din Călărași, ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole și ar fi prejudiciat comuna cu peste trei milioane de lei. 

Basescu si-a salvat fiica de puscarie: decizia controversata in dosarul NanaTraian Băsescu și Ioana Băsescu

Totul a început în anul 2013 atunci când Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu a cumpărat 290 de hectare de teren arabil în localitatea Nana din județul Călărași pentru suma de 1,3 milioane de euro. Ioana Băsescu spunea la acea vreme că banii pentru marea achiziție proveni dintr-un credit bancar, dar și din surse proprii.

Situația s-a schimbat în momentul în care mai multe terenuri din localitatea Nana au făcut obiectul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție. Ancheta a vizat procedurile de retrocedare a unei suprafețe de 2.000 de hectare. Primarul comunei, Gheorghe Dobre, și mai mulți funcționari au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani.

Potrivit procurorilor, funcționarii ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole ce aveau o suprafață de aproximativ 2.000 de hectare și în acest fel ar fi adus un prejudiciu de peste trei milioane de lei. Aproape jumătate din terenuri au ajuns la inculpați și la rudele acestora. În timpul procesului, terenurile Ioanei Băsescu au fost puse sub sechestru.

După mai mulți ani de anchete și procese, Tribunalul din Călărași a dispus încetarea urmăririi penale pentru cei 11 inculpați din dosarul Nana. Hotărârea a fost luată după ce faptele s-au prescris, iar imediat după decizie a fost ridicat sechestrul de pe terenurile Ioanei Băsescu. Practic, după șapte ani de procese, fiica fostului șef al statului, Ioana Băsescu poate să se folosească de terenurile achiziționate. Unele terenuri au fost cumpărate de Ioana Băsescu cu un credit de un milion de euro obținut de la CEC Bank, conform realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
protectia tradatorilor de tara, functioneaza.
2
0
Traiasca justitia romana ! Somn usor romani! Ati ramas pe ordinul lu iohanila...stati in casa!!! O sa va scuipe copii vostri ca ati fost lasi si p****i!
2
0
ca justitia e corupta in mare parte alaturi alte mii de dovezi asemanatoare aiuritoare iar mafia politica de la varful statului care are obligatia sa ia masuri ptr a opri coruptia nu face nimic conducerile marilor partide din trecut si de azi care au fost si sunt la conducerea statului sunt primii vinvovati si abia apoi judecatorii si pprocurorii corupti statul de drept de care vorbesc tot timpul e o mare minciuna
2
0
Ar trebui sa plătească judecătorii, din averea lor,pentru toți banii cheltuiți degeaba in anchetarea acestor cazuri când se tărăgănează procesele. Și aici mă refer și la salariile celor care au muncit pentru caz. MAFIA
3
0
SI FUNCTIONARII CARE AU RETROCEDAT SUNT BINE MERSI . FI-MIAR SCARBA DE JUSTITIA ROMANA.
6
0
Peste tot unde scrie:"decizie controversata sau dosar controversat"este vorba de favorizarea infractorului de catre justitzie sau in curs de favorizarea a infractorului"peste tot STATUL ROMAN este tratat de justitzia romana ca prostul satului,justitzie care ce sa vezi este platita tot de STATUL ROMAN.
8
0
Justitia din Romania care judeca dupa bani si functiile pe care le au unii, cum sa taraganezi un dosar pana la prescriptie de unde avea fata lu Basescu milioane de euro , cine iti da asa credit mare ca pt un amarat de credit pt prima casa iti cer mii de acte si adeverinte, si cand vor fi returnatii, o sa zica si ea ca Udrea ca i a achitat cineva creditul de 3 mil de euro
12
0
Superb! Justiția din Romania!
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510