REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Bătaie ca-n Vestul Sălbatic, cu săbii și cuțite, în Tulcea

Bătaie ca-n Vestul Sălbatic, cu săbii și cuțite, în Tulcea

Victor ROTARU 18 decembrie 2023 | 00:00 2685

Bătaie ca în filme în localitatea Vișina, din Județul Tulcea. Totul s-a întâmplat atunci când Ștefan O., cu doar câteva momente înainte de a se pune la culcare, a fost sunat de fiul său care i-a transmis faptul că a fost implicat într-un scandal. Auzind aceste lucruri, tatăl său s-a înarmat cu o sabie și un cuțit și a pornit la scandal, însă finalul a fost la un pas să fie unul tragic.  

Bataie ca-n Vestul Salbatic, cu sabii si cutite, in TulceaFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 26 mai 2022 atunci când Ștefan O. a fost sunat de către fiul său, care i-a cerut să meargă urgent în sat, întrucât fusese victima unei agresiuni fizice în timp ce se afla la magazinul din centrul localității Vișina. Acesta era pregătită să se culce, însă s-a îmbrăcat și apoi s-a deplasat cu autoturismul către magazinul unde se afla fiul acestuia. Înainte de a pleca, știind că în localitate sunt și persoane recalcitrante, s-a înarmat cu o sabie și un cuțit. Ajuns la fața locului, bărbatul a parcat autoturismul, moment în care a sesizat că mai multe persoane i-au înconjurat mașina. Întrucât zona era iluminată, Ștefan O. susține că ar fi recunoscut ca fiind prezenți la fața locului pe Nicolae A. și Constantin N. Bărbatul a coborât din mașină având asupra sa sabia și cuțitul luat de acasă, a mers către fiul său care era căzut la pământ și l-a ajutat să se urce în autoturism. Ștefan O. a avut o scurtă discuție cu Nicolae A., care a recunoscut că i-a agresat fiul, context în care bărbatul i-a aplicat acestuia o lovitură cu mânerul cuțitului în zona capului.

Ajunși acasă, după ce și-a parcat autoturismul în curte, în timp ce încerca să închidă porțile a observat pe o stradă laterală o mașină ce avea farurile aprinse și motorul pus în funcțiune. Nu a dat importanță acestui lucru, crezând că ar fi fost vorba despre niște tineri îndrăgostiți care ar fi stat de vorbă. În momentul în care a vrut să închidă porțile, i-a văzut pe Nicolae A. și pe Constantin N. venind de după stâlpii de susținere a porților unde probabil au stat ascunși, fiecare fiind înarmat cu câte un par de lemn. Bărbatul i-a invitat în curte, pentru a se împăca, însă cei doi au început să-l lovească. Ștefan O. a încercat să se refugieze în casă, dar nu a reușit, fiind ajuns din urmă de cei doi agresori, care l-au dărâmat la pământ și s-au năpustit asupra lui, aplicându-i în mod repetat lovituri cu picioarele și bâtele. Agresiunea a durat 10-15 minute, în curtea victimei.

Bataie ca-n Vestul Salbatic, cu sabii si cutite, in TulceaFoto cu rol ilustrativ

După plecarea celor doi, bărbatul a mai rămas la sol aproximativ 10 minute până și-a recăpătat vederea și puterile ca să se poată deplasa. În acel moment Ștefan O. avea dureri mari de cap și în zona abdominală, iar cu ochiul stâng nu mai putea vedea datorită leziunilor suferite. S-a spălat pe față la robinetul din curte, apoi a consumat o cantitate mică de băuturi alcoolice, gândindu-se că astfel îi vor fi alinate durerile, dar, pentru că efectul scontat nu s-a produs, a apelat pe telefon pe fiica acestuia, căreia i-a cerut să se deplaseze la domiciliul său, întrucât fusese bătut, cerându-i să cheme ambulanța.

Ulterior, la fața locului a sosit un echipaj medical care a preluat victima și a transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Tulcea. În perioada 26 mai – 3 iunie 2022 Ștefan O. a fost internată în Secția de Chirurgie a unității sanitare. Cu ocazia examenelor paraclinice de specialitate (ecografie abdominală) s-a evidențiat existența de lichid în cavitatea peritoneală. S-a intervenit chirurgical în regim de urgență, fiind aspirată cantitatea de 1400 ml de sânge, iar la explorare s-a constatat existența de rupturi la nivelul epiplonului.

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis să îl condamne pe Nicolae A. la pedeapsa de 3 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Constantin N. a fost condamnat ala o pedeapsă de 4 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Sentințele nu sunt definitive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deseuri umane. Printre resturi aruncate dpe jos de imbecili,gasim si deseurile umane care nu doar se ciorovaiesc intre ele,dar ataca si oamenii obisnuiti.
0
0
Vrem o țară ca afară, vrem în șenghen
3
0
Din Tulcea atata pot!Trebuie inchisi acolo sa construiasca si sa se omoare intre ei!
4
0
sa unflat boasca in ei si trebue so de pe laturi ca porcii la munca cu betivanii,borfasii hotii iar infractorii de valoare la mina de sare si vom scapa de probleme in treizeci patruzeci de ani
4
0
in care sunt mult prea multi bezmetici ar trebui interzise sabiile cutitele mari cu varf si cine mai stie cate 3 ani si 4 luni ptr tentativa de omor e chiar putin asa cum 5 ani ptr 1 leu de la un pusti e cam mult ambii scapa dupa jumate legislatie de k*t
8
0
Ca pe timpul lui Stefan Cel Mare...fiecare are cateva zeci de săbii in casa.O fi in Texas acolo?.
13
2

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677