REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.7° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.7° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Bătaie în autobuz! I-a spart fața unui minor care a sărit să-și apere sora

Bătaie în autobuz! I-a spart fața unui minor care a sărit să-și apere sora

Replica API 29 martie 2022 | 00:13 2885

Răzvan P. a fost condamnat la măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o perioadă de 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 28 februarie 2022 și nu este definitivă. Minorul este acuzat că l-a lovit pe Ionel A. cu pumnul în figură, după un conflict avut în autobuz, acesta necesitând 30-35 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal.

Cum s-a petrecut incidentul

Conform anchetei, victima se afla în autobuz împreună cu sora sa și cu alți trei colegi, în jurului orei 19. Inculpatul s-a enervat pentru că sora victimei se tot juca cu un geam, închizându-l și deschizându-l. După o discuție scurtă în care inculpatul i-a adus injurii victimei și l-a provocat pe acesta să se bată, Ionel A. a încercat să coboare din autobuz. Răzvan P. Înainte de a ajunge autobuzul în staţie, fiind cu spatele, a fost lovit de inculpat cu pumnul în zona feţei, s-a întors, fiind surprins de lovitura primită şi în acel moment a fost lovit foarte puternic cu acelaşi pumn în zona mandibulei. Împins fiind de un martor, agresorul a coborât din autobuz la prima stație.

Inculpatul și-a recunoscut vina

Inculpatul a recunoscut că a lovit-o pe persoana vătămată o singură dată, cu pumnul drept, în zona obrazului stâng, dar nu cu intenţia de a-i face rău ci încercând să scape de agresiunea exercitată de aceasta. A mai arătat și faptul că în trecut a fost victima unei agresiuni în urma căreia și-a pierdut cunoștința și de atunci de fiecare dată când e abordat de persoane recalcitrante, resimte o stare de temere.

Instanța a concluzionat că, chiar dacă s-ar aprecia că persoana vătămată i-ar fi adresat inculpatului cuvinte jignitoare, astfel cum acesta a arătat în mesaje că obișnuiește să se adreseze, tot nu ar fi de o intensitate atât de mare încât să aducă o atingere gravă demnității persoanei, și nici nu este de natură a crea o puternică stare de tulburare care să marcheze substanțial persoana, astfel cum solicită legiuitorul. Suplimentar, actul de provocare nu trebuie să fie precedat de o provocare din partea celui care a comis fapta, or, inculpatul a recunoscut că a adresat cuvinte jignitoare prietenei persoanei vătămate care se juca cu geamul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar restul lucrurilor ilegale ce se intampla in autobuze si ce sunt filmate, de ce nu apar in Presa?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768