REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Bătaie pe pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană! Video

Bătaie pe pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană! Video

Valentina CAMARA 20 decembrie 2022 | 00:00 4725

Distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare, acordate în baza  programului operațional ”Ajutorarea persoanelor defavorizate” POAD 2019/2021, a fost reluată și la Constanța, în cursul zilei de luni, 19 decembrie a.c. la Clubul pentru pensionari de pe strada Duiliu Zamfirescu, numărul 4. Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de bătrâni au așteptat la rând pentru a-și ridica alimentele. Pe lângă ajutorul oferit oamenii și-au împărțit între ei și coate, îmbrânceli sau chiar cuvinte jignitoare pentru a nu pierde pachetul pentru care au îndurat ore în șir în frig.

Peste un milion de români care trăiesc în condiții dificile vor primi în următoarele zile pachetele cu alimentele de la Uniunea Europeană. Și la Constanța a început distribuirea pachetelor în cursul zilei de luni, 19 decembrie a.c..

Pachetele au fost ridicate de persoanele cu handicap grav și accentuat, sau de către asistenții personali ai acestora, pe baza actului de identitate în original și a copiei după certificatul de încadrare în gradul de handicap valabil. Constănțenii consideră aceste pachete un ajutor considerabil mai ales în plină criza când prețul alimentelor a explodat. ”În ziua de astăzi și o pâine ne ajută”, a declarat o vârstnică. ”Când ne dă 5 kg de ulei și făină, păi... cum să nu ne ajute, când un litru de ulei este 13 lei sau făina 9 lei, zahărul a ajuns la 7 lei de la 3 lei... ne ajută extraordinar de mult”, a declarat o altă vârstnică.

Video:

Constănțenii au stat ore în șir în frig, iar când stresul și frigul au atins cote maxime aceștia au început să își dea coate sau chiar să se îmbrâncească printre schimbul de replici dure aduse unul altuia. Tot scandalul din fața centrului de pensionari a fost pentru a ajunge cât mai repede la pachetul cu ajutoare din partea UE sau de teama că nu vor mai apuca. 

Video:

Pentru a fi siguri că vor primi pachetul unii dintre constănțenii au venit în fața centrului de bătrâni de la ora 05:00 dimineața, îmbrăcați cu mai multe straturi de haine, când în termometre gradele erau cu minus.

Dacă în general oamenii au fost mulțumiți de pachetele primite considerându-le o barcă de salvare în preajma sărbătorilor, iată că un constănțean a fost foarte nemulțumit de pachetul primit cât și de premierul Ciucă.

”Ajutoarele sunt o bătaie de joc, mă chinui cu jegul ăsta de cutie ca să îl scot afară. Consider că este o sfidare la adresa cetățenilor… de sus, de la Ciucă.”, a spus unul dintre bărbați.

Video:

La ridicarea alimentelor au fost chiar și persoane cu deficiențe locomotorii, aceștia venind în scaune cu rotile sau cu vehicule speciale.

Ce conțin pachetele pentru persoanele defavorizate

Pachetele oferite în ajutorul persoanelor defavorizate conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România și anume: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg); mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 l); zahăr (2 pungi de 1 kg); orez (4 pungi de 1 kg); conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g); conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g); conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g); borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml); gem de fructe (1 borcan de 360 g); gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rautatea, prostia si saracia sunt membri aceluiasi grup exclusivist
5
0
Tot niste milogi de ultima speta ati ramas!
5
1
Treceau 2 Ukrainiei si radeau de ei ca au 70 de lei pe zi de cap
7
7
Puteau sa faca pragramari pe zile , pe ore pe litere astfel incat sa nu se inghesuie oamenii. Se putea gasi o locatie ca sa permita o distribuire civilizata ,fara circ. Exista un sef ,un responsabil pentru astfel de scene ?. Nici beneficiarii ajutoarelor nu se comporta civilizat dar regilile trebuiesc facute de cei care distribuie ajutoarele
12
1
Trist , dar adevarat !
11
0
Din mai multe milioane de pensii si cel putin vreo 2 - 3 milioane de salarii se traieste in cea mai crunta mizerie si lipsuri dar conducatorii tarii ignora asta cu o nesimtire criminala
15
1
Asta este rezultatul guvernelor si parlamentelor de analfabeti si infractori care jefuiesc tara de 32 de ani si au creat inegalitati revoltatoare; suntem tara cu cei multi saraci din ue iar ei nu au facut nimic pentru a reduce numarul lor, dimpotriva
15
1
Ohh si eu si Maica-mea am fost aici de la 08:00 a.m Pana la 15:00 7 h am asteptat in frig pana am ajuns la usa si eu si Maica-mea si am luat aceea cutie cu pachete !!
8
2
Ma cam doare in basca de ai. Am 50 de ani sunt fost jandarm cu functie si am 12.000 lei lunar si mai iau de la stat inca 5.500 lei angajat la locala, asa ca nu imi pasa de aia cu 900 lei lunar. Doar ei au votat sa fie asa nu ?
11
7
Niciun comentariu nu a atins cauza asa zisei saracii .Toti ,absolut toti ar fi avut pensiile duble daca statul (adica gasca infractionala bine organizata ) nu ar fi furat jumatate din pensiile cuvenite. Mai mult au dat o Lege ca sa repare furtul si apoi dupa numai cateva luni ,acelasi pix de Presedinte dulap care o semnase a semnat si anularea ei ! Misto mai mare nici ca se poate,p,..limea inghite mistouri si asteapta pomeni europene.
18
3
Romanii, refugiati in propria tara, unii, dupa o viata de munca. Bravo la hotzii care ne conduc!
22
2
primarii ...mor de foame, multe pensii speciteale,bani de ...bani, pntru inarmare,prime si cadouri ...parlamentare,bine ca vin pachete ...de peste ...hotare!
16
1
Oricat de mult ar avea acasa romanul tot mai intinde mana! O natie fara demnitate!
17
13
primar la cernavoda - eu le dau la alea tinere dar spalate si ingrijite - multa p o o la in gura sau orice incheietura ca astea din ograda mea sunt basite si clocite de mult .
11
4
Asa a ajuns mascariciu primar , cu pachetari. Si uite ce bine e acum
18
5
"Piesa asta e un hit, Ceaușescu n-a murit!"
16
3
sunt de vina Austria si Olanda ca aceste specimene au fost refuzate in Schengen. fara UE eram ca Rep. Moldova, o tara esuata.
21
5
Oameni is săraci prea săraci.A minca a existe pînă la urmă este o binecuvîntare.Ce sa mai fie de zis oare.Sa le iau familiile in .ula la acei funcționari care țin oameni cu orele in acel frig la coada.Si pa tine da da VERGILIUS nici tu nu esti mai breaza.Un pic mai e si scăpăm de dumneata rămîi la Eforie sa te bucuri de pensiile pe care le ai.Sa ai parte in viata exact de cea ce dai.Jighimea.
17
9
Stie cit este litru de ulei ?dar kg de faina?dar un pateu?Pai de unde sa stie.
16
4
Noroc cu Uniunea, ca măcar ei sa se gândească. Trăiască Uniunea! Altfel Romanica era și un urma Indiei și nici măcar atât. Ar trebui sa ne conducă tot ei.
19
7
jighimelele de la primarie sa -si bata joe de oameni. Va dati seama ca intai isi fac parte lor. Cine sa-i controleze ? Multa mwie cu kkt !!!
18
11
Sa le dau prin gu a și la primar și la bulanii care lucrează clubul de pensionari niște jeg ri
23
9

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436