REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Bătălie pe viață și pe moarte pentru 20 mil. de euro care ”circulă” pe drumurile din Constanța

Bătălie pe viață și pe moarte pentru 20 mil. de euro care ”circulă” pe drumurile din Constanța

Ana Maria LIPAN 18 iulie 2023 | 00:00 7292

Război între greii asfaltului, pe banii care ”circulă” pe drumurile din județul Constanța. Oyl Company Holding AG SRL, societatea deținută de Corneliu Dragomir, apropiat de Theodor Berna, fostul consilier al fostului preşedinte Traian Băsescu, era cât pe ce să mai semneze un contract cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța. Oferta firmei a fost declarată câștigătoarea licitației organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Lucrări de întreținere periodică – Covoare asfaltice executate la cald pe rețeaua de drumuri din administrarea DRDP – Constanța – SDN Călărași”, pentru o perioadă de 4 ani, a cărui valoare estimată, fără TVA, se ridica la suma de 92.140.423,20 de lei. SC Asfalt Dobrogea SRL a contestat însă decizia, iar cererea i-a fost admisă de Consiliul Național de Soluționare a contestaților, care a obligat CNAIR prin DRDP să reevalueze oferta depusă de Oyl Company Holding AG SRL. 

Batalie pe viata si pe moarte pentru 20 mil. de euro care ”circula” pe drumurile din ConstantaCorneliu Dragomir

Oyl Company Holding AG SRL, firma de casă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, era cât pe ce să mai prindă un contract cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Oferta depusă de societate a fost declarată câștigătoare a licitației pentru încheierea unui acord-cadrul cu o durată de 4 ani, care are ca obiect „Lucrări de întreținere periodică – Covoare asfaltice executate la cald pe rețeaua de drumuri din administrarea DRDP – Constanța – SDN Călărași”. 

Batalie pe viata si pe moarte pentru 20 mil. de euro care ”circula” pe drumurile din Constanta

Oyl Company Holding AG SRL, putea încasa suma estimată de nu mai puțin de 92.140.423,20 de lei, dacă un alt greu al industriei, SC Asfalt Dobrogea SRL, nu ar fi depus contestație împotriva deciziei prin care firma condusă de Corneliu Dragomir a fost numită câștigătoare. 

Batalie pe viata si pe moarte pentru 20 mil. de euro care ”circula” pe drumurile din Constanta

La începutul lunii iunie a.c., SC Asfalt Dobrogea a solicitat Consiliului Național de Soluționare a contestațiilor anularea raportului procedurii nr. 25801/26.05.2023 privind decizia de declarare admisibilă și câștigătoare a ofertei Oyl Company Holding AG SRL. De asemenea, societatea a cerut și reluarea procedurii de atribuire prin reevaluarea ofertei depuse de firma controlată de Dragomir, numit „asfaltatorul din Ialomița”.

Batalie pe viata si pe moarte pentru 20 mil. de euro care ”circula” pe drumurile din Constanta

CNSC a admis contestația formulată de SC Asfalt Dobrogea SRL, în contradictoriu cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA prin DRDP Constanța și a dispus anularea actelor emise de autoritatea contractantă, privind decizia de declarare admisibilă a ofertei OYL Company Holding AG SRL și reevaluarea sa. 

Date despre firme

Oyl Company Holding AG SRL este deţinută de Corneliu Dragomir şi reprezintă una din firmele abonate la contractele CNAIR. Firma a înregistrat în anul fiscal 2021, o cifră de afaceri de 229.115.508 de lei, profit de 4.893.565 de lei și datorii care se ridică la suma de 101.844.345 de lei.

Batalie pe viata si pe moarte pentru 20 mil. de euro care ”circula” pe drumurile din Constanta

În decembrie 2018, aceeaşi Oyl Company Holding AG SRL primea tot de la CNAIR lucrări de întreţinere a drumurilor din cadrul DRDP Constanţa, de peste 66 milioane lei. În ultimii 10 ani, firma a încheiat câteva sute de contracte cu statul, în valoare de 150 de milioane de euro. Corneliu Dragomir a fost surprins în compania controversatului afacerist Nelu Iordache la petrecerea de Revelion de la Cabana Teleferic la care a participat şi ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grebacic.

Batalie pe viata si pe moarte pentru 20 mil. de euro care ”circula” pe drumurile din ConstantaIurin Pancencu

Asfalt Dobrogea are sediul în Constanţa, fiind înființată în anul 2008. Asociați sunt Iurin Pancencu, care deține și funcția de administrator și Vasilica Comănescu, soția defunctul Grigore Comănescu, din judeţul Călăraşi, care era asociat majoritar. În anul fiscal 2022, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 83.371.721 de lei, profit în valoare de 6.464.952 de lei și datorii ce se ridică la suma de 106.274.705 de lei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnu Bodean,felicitari ,nu abandonati cercetarile față de Ognef de la Damen si p rost ul de Bari junior care crede ca toata lumea e fraiera si factureaza el o lucrare de doua ori,si schimba pretul din lei in euro cu ajutorul lui Dan Ognef…
1
0
asyia au fort la baza afacerii, ibra m, marian ma rin ,de la cnair, drumuri si alti de acolo,,mai mici, poa syie careva, numele lor ?
0
1
asa se fac afacerile in romania. de aceea batem pasul pe loc. ce am inventat noi romanii? cu ce ne laudam? cum se aranjeaza treburile: eu sint director la o companie de stat, tu ai o firma, iti dau lucrari supraevaluate, imi dai atit la %. plateste mujicul de roman. ei se plimba in limuzine si ne rid in nas, ce destepti! mai platim si serviciile cu bani grei.
10
1
expertul gherghinita mariusica are felia lui de asfalturi, nu o ia nimeni, orasul e intins pe dealuri si vai, rape si coclauri care trebuesc acoperite din tri in trei luni, intra banul se mareste capitalul orasul are bani!
8
1
Aici sa omoara hotii ca pot fura mult si in urma lor raman gropi.Si tot reparam la sosele de 34 de ani.
10
1
Crusoveanu este spart in fundulet
10
2
Mafia filiera tăcerii în Ro...La timpuri noi...tot noi care dam paraindaratul la CNAIR.DE ACEEA MERGE TOTUL CA PE ROATE IN ROUMANIA.TARA LUCRULUI BINE FACUT
11
1
Jigodia de Crusoveanu este in spate la asfalt dobrogea
12
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016