REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Bătăușul de agenți imobiliari din Năvodari vrea să își deschidă o spălătorie auto

Bătăușul de agenți imobiliari din Năvodari vrea să își deschidă o spălătorie auto

Ana Maria LIPAN 16 august 2023 | 00:00 5965

Cristinel Bancu, controversatul dezvoltator imobiliar din Năvodari, ajuns în atenția publicului în perioada în care fostul primar Nicolae Matei era cercetat de DNA, dar și pentru episodul violent când a agresat un agent imobiliar, vrea să își extindă afacerile. Firma controlată de mama acestuia a elaborat un Plan Urbanistic Zonal necesar construirii unei stații de încărcare pentru vehicule electrice și a unei spălătorii. Documentul se află în etapa de consultare a populației. 

Batausul de agenti imobiliari din Navodari vrea sa isi deschida o spalatorie auto

Cristinel Bancu, dezvoltatorul imobiliar din Năvodari care a agresat fizic un agent imobiliar în luna martie a.c., vrea să își extindă afacerile. Firma SC Uni Star SRL, controlată de mama acestuia, Emilia Bancu, a elaborat un Plan Urbanistic Zonal necesar demarării proiectului de construire a unei stații de încărcare pentru vehicule electrice și a unei spălătorii. Documentul se află în etapa de consultare a populației. Investiția urmează să fie amplasată pe bulevardul Năvodari. 

Batausul de agenti imobiliari din Navodari vrea sa isi deschida o spalatorie auto

Bancu a făcut ring de box din sediul unei agenții imobiliare

Reamintim faptul că, în luna martie a acestui an, Bancu a pătruns în incinta agenției imobiliare Ticu Ely Company, motivând că dorește sa se șteargă “în acel moment” un anunț dat la publicitate. Acesta a manifestat o atitudine agresivă, în urma discuțiilor aprinse dintre acesta și angajatul firmei iscându-se o altercație. Bancu l-a supus pe agent la umilințe greu de suportat. Victima a fost scuipată, lovită cu pumnii și picioare la nivelul feței, sufocată prin mecanisme de presare la nivelul gâtului timp îndelungat, toate aceste sub privirile cetățenilor, care priveau in incinta agenției imobiliare, transformată în ring de box. IPJ Constanța a declarat la momentul respectiv că în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cristinel Bancu a apărut în dosarul lui Nicolae Matei

Cristinel Bancu este unul dintre afaceriștii care au apărut în dosarul lui Nicolae Matei . Acesta din urmă a fost acuzat de DNA, și ulterior condamnat, că în anul 2011, împreună cu inculpaţii SC Dormarbib Group SRL şi Gurgu Isidor, a constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului oraşului Năvodari, dar şi de spălare a banilor, care să le asigure folosul acelor infracţiuni. În cadrul acestui grup, care a acționat până în anul 2013, inculpatul Matei Nicolae a avut rolul de a iniția hotărâri de consiliu local prin care să se creeze premisele fraudării intereselor economice ale primăriei Năvodari, iar ulterior, de a dispune în mod ilicit de bunuri și sume de bani aparținând orașului, cu efectul păgubirii bugetului local și obținerii unor avantaje patrimoniale pentru alte persoane.

Batausul de agenti imobiliari din Navodari vrea sa isi deschida o spalatorie autoMatei Nicolae

Prejudiciul adus orașului Năvodari, în acest dosar, este de 26 de milioane de euro. Afacerea era foarte simplă: edilul și apropiații acestuia identificau persoane care voiau să li se reconstituie dreptul de proprietate și semnau cu acestea promisiuni de vânzare-cumpărare. Imediat după semnarea acestor documente, era eliberat și actul de împroprietărire. De cele mai multe ori era vorba de terenuri extravilane arabile, iar punerea în posesie se făcea în intravilan, pe plaja Mării Negre. Cele mai multe tranzacții cu terenuri s-au făcut prin societatea Top Vision SRL. În același dosar mai apare și numele mamei lui Bancu Emilia și firma acesteia, SC Uni Star SRL, aflată în relaţii comerciale cu Primăria Năvodari.
Cristian Bancu a fost, în trecut, angajat al Gărzii de Mediu. În prezent este asociat în firma Aprilia Rezidence SRL, ce se ocupă cu dezvoltarea imobiliară, dar mai este implicat și în societățile Maya Ideal Turism SRL și Victory Land SRL.

Uni Star SRL  a fost înființată în anul 1995 și are sediul social în orașul Năvodari. Obiectul de activitatea al firmei este colectarea și epurarea apelor uzate. Unic asociat, administrator și beneficiar este Emilia Bancu, mama lui Cristinel Bancu. În anul fiscal 2022, societatea a raportat o cifră de afaceri de 2.958.127de lei, profit în valoare de 1.635.675 de lei și datorii ce se ridică la suma de 989.326 de lei. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pesideul nu-si baga la puscarie votantii.
0
0
Hoții naibi , că nu va mai saturați ! La pușcărie și confiscat tot ,că și așa nu sunt bani la buget!
1
0
si de ce delincventul asta mai e in libertate?
6
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677