REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

BĂTĂUŞUL din COBADIN, CONDAMNAT după ce a alergat oamenii cu PARUL

BĂTĂUŞUL din COBADIN, CONDAMNAT după ce a alergat oamenii cu PARUL

Replica API 19 decembrie 2021 | 21:11 4544

Există persoane pentru care scandalurile şi bătăile au devenit un mod de viaţă. Este şi cazul lui Cristian Rorman, care, de-a lungul timpului a fost implicat în foarte multe încăierări, fiind şi condamnat. De această dată, a lovit un şofer cu pumnii în faţă după care i-a distrus autoturismul cu diferite obiecte, între care şi pietre, tulburând ordinea și liniștea public. Totodată, a provocat prin acțiunile sale o stare de temere persoanelor prezente. O altă ispravă de-a bărbatului a fost agresarea unei persoane cu un par, în faţa unui magazin. Menţionăm că Rorman s-a apucat să alerge clienţii în faţa unităţii comerciale.

Deoarece victimele bătăilor şi-au retras plângerile iniţiale, bărbatul a fost cercetat doar pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice (2 fapte materiale). Având în vedere că inculpatul mai avea la activ alte două pedepse cu suspendarea executării, acestea s-au adăugat la condamnarea finală, Cristian Rorman urmând să execute 3 ani şi 2 luni de închisoare în regim de detenţie. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Medgidia pe 14 decembrie 2021 şi nu este definitivă.

Şi-a ameninţat fratele din cauza unui teren

Se pare că inculpatul are destul de multe “bube” în trecut. Spre exemplu, el şi-a ameninţat un frate cu acte de violenţă, din cauza unui teren. Pentru că i se cedase o cotă parte din teren de către un văr, fratele inculpatului a încasat o sumă mai mare de bani cu ocazia perfectării tranzacției. Bărbatul a mai spus că, ulterior acestei tranzacții, a început să primească mesaje pe telefonul mobil de la fratele său, Cristian Rorman, în care îl amenința cu acte de violență îndreptate împotriva sa și a bunurilor sale, în cazul în care nu îi remite suma de 5000 lei, inculpatul susținând că acești bani i se cuvin.

A bătut un şofer de autobuz

O altă persoană care a făcut cunoştinţă cu pumnii lui Rorman a fost un şofer de autobuz. Astfel, acesta a fost tras din autobuz şi lovit cu pumnii până şi-a pierdut cunoştinţa. Potrivit declarațiilor martorilor, Cristian Rorman, după ce l-a agresat pe șofer, se plimba prin centrul localității Cobadin strigând ” acum o să mai caut pe cineva să bat”. Apoi, agresorul a plecat de la locul faptei cu mașina unui prieten iar victima a fost condusă la spital.

Inculpatul şi-a recunoscut faptele

La individualizarea pedepsei, instanţa a avut în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunilor, precum și mijloacele folosite (pe timp de noapte, în prezența și față de mai multe persoane, prin multiple acte de violență, inculpatul folosind chiar și un par – obiect contondent cu un potențial vătămător însemnat); starea de pericol creată pentru valorile ocrotite, natura și gravitatea rezultatului produs; natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale inculpatului; atitudinea procesuală loială (în fața instanței a recunoscut săvârșirea infracțiunilor); nivelul de educație (10 clase), vârsta (50 de ani), situația socio - profesională (căsătorit, ocupație - conducător auto).

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303