REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.4° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Bate vântul! Unde au dispărut agenții economici de pe strada Ștefan cel Mare? Video

Bate vântul! Unde au dispărut agenții economici de pe strada Ștefan cel Mare? Video

Adela Cristina CARCEA 1 octombrie 2024 | 00:00 460

Pe strada Ștefan cel Mare din Constanța, o arteră importantă și recent reabilitată, vântul pare să aducă nu doar un aer proaspăt, ci și o realitate economică dură pentru comercianți. Deși zona beneficiază de o infrastructură modernă și de o amplasare centrală, un număr considerabil de spații de închiriat rămân goale, iar comercianții se confruntă cu provocări financiare majore. În ciuda atractivității zonei, chiriașii nu își mai permit sumele exorbitante cerute de proprietari. Așa se face că tot mai multe magazine au lacătul pe ușă, iar ideea de cumpărături rămâne doar o amintire, din cauza creșterii substanțiale a prețurilor.

Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Videospații comerciale închise

Strada Ștefan cel Mare este una dintre cele mai cunoscute în orașul Constanța, în special pentru negoț. Însă, ultima perioadă a făcut ca ideea de cumpărături să fie doar o amintire, din cauza creșterii substanțiale a prețurilor, iar mulți agenți economici și-au închis porțile. De exemplu, un spațiu de 81 mp utili, cu dependințe în spate, care include acces pentru marfă și grup sanitar, se închiriază cu 2.000 de euro pe lună.

     Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Video

Această sumă, pe lângă utilități, este o povară greu de suportat pentru micile afaceri, în special în contextul economic actual. În altă zonă, un spațiu de 30 mp este disponibil pentru închiriere la prețul de 500 de euro lunar, fără a include costurile de utilități, care pot crește semnificativ cheltuielile totale.

În prezent, puține afaceri mai sunt deschise pe arteră, dar și acestea au de suferit, din cauza prețurilor ridicate la produse. Comerciantul le umflă pentru că, la rândul său, are de achitat utilități și chiria exorbitantă.

Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Videospații comerciale cu lacătul pe ușă

Creșterea prețurilor este influențată de mai mulți factori. În primul rând, locația centrală, cu acces facil la instituții publice, sedii de companii și magazine, face ca zona să fie una extrem de atractivă pentru afacerile care doresc vizibilitate și proximitate față de clienți.

Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Videospații comerciale goale, car eplâng după chiriași

În plus, reamenajările urbane și modernizările din ultimii ani au crescut valoarea imobiliară a străzii, atrăgând tot mai mulți investitori.

Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Videostrada Ștefan cel Mare, pustie

De asemenea, cererea ridicată a dus la o competiție acerbă între potențialii chiriași, ceea ce contribuie la menținerea prețurilor la un nivel ridicat. Proprietarii, conștienți de avantajele pe care le oferă această locație, își permit să stabilească tarife mai mari, însă ușile le rămân închise.

Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Video

Totuși, acest trend al prețurilor în creștere ridică provocări pentru micii întreprinzători, care se confruntă cu dificultăți în a susține costurile ridicate de închiriere pe termen lung.

Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Video

În lipsa unor reglementări care să echilibreze piața, doar afacerile mari sau cele cu resurse financiare consistente reușesc să se mențină în această zonă.

Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Videospațiu de închiriat

Pe termen lung, este posibil ca prețurile să continue să crească, pe măsură ce cererea pentru spații comerciale în zona centrală a Constanței rămâne ridicată.

Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Video

Acest fapt transformă strada Ștefan cel Mare într-un pol economic important, dar totodată într-o zonă tot mai inaccesibilă pentru afacerile mici și mijlocii.

Bate vantul! Unde au disparut agentii economici de pe strada stefan cel Mare? Video

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E plin fe c!0r! pe stefan cel mare. Cine are curaj sa deschida ceva acolo? Clientii oricum fug de zona
0
0
pai nu vroiati regenerare urbana, iata ca v-am dat-o. Tot nemultumiti sunteti ?
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515