REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
22.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Bătrână speriată de faptul că autoritățile o pot evacua din casa ei

Bătrână speriată de faptul că autoritățile o pot evacua din casa ei

Replica API 13 iulie 2022 | 00:00 1045

O bătrână care locuiește într-un imobil din Piața Ovidiu de pe strada Vântului trăiește cu frica evacuării din locuința în care stă de 40 de ani. Femeia a obținut împreună cu soțul ei două apartamente în cladire și stă cu chirie, aceasta fiind de 150 de lei pe apartament. Bătrâna este fericxită ca o ajută copiii, dar frica de a fi dată afară din locuința ei îi întunecă gândurile.

Pe strada Vântului, în Piața Ovidiu există o clădire cu un aspect impunător în care stă o bătrână de 78 de ani la parterul casei, iar fiul ei împreună cu nevasta lui stau la etaj. Casa este în Patrimoniul Național și bătrâna se teme că autoritățile o vor da afara, chiar dacă până acum nu a venit nimeni să-i spună acest lucru. Femeia își dorește să-și trăiască bătrânețea în liniște în casa în care stă de 40 de ani.

40 de ani de plătit chirie cu frica evacuării

Femeia de 78 de ani trăiește în casa de pe strada Vântului de 40 de ani, iar la etajul casei stă băiatul ei cu soția. Și-a dorit să cumpere casa, însă nu a putut pentru că din salariul pe care îl avea nu-și permitea, așa că de 40 de ani plătește chirie pentru ambele apartamente câte 150 de lei. Bătrâna are o pensie de 700 de lei din care trebuie să-și plătească și medicamentele și lumina, dar se bucură că o ajută și copiii.

“Mă bucur că am copiii aproape. Ei mă ajută cu tot ce am nevoie. Băiatul îmi mai cumpără alimente, fata vine mereu în vizită și îmi mai aduce și ea una alta. Sunt recunoscătoare că nu m-au părăsit cum fac alți copii cu părinții lor.”, a declarat femeia pentru ziarul Replica.

Bătrâna plătește la RAEDPP Constanța ajutată de fiul ei cu care stă în imobil, dar recunoaște că îi e teamă să nu vină să o dea afară: “Stau aici de 40 de ani. Mi-ar fi greu să plec în altă parte. Chiar dacă aș avea unde să mă duc. Fata mea mă primește la ea. Problema e că eu am și doi câini și nu vreau să-i las pe străzi, dar fata are copil mic și nu pot să-i aduc animalele mele la ea acasă.”

Deși speriată de evacuare, femeia își păstrează optimismul

Chiar dacă femeia trăiește o dramă, a reușit să-și păstreze optimismul alături de reporterii Replica destăinuind de ce are ea animale de companie: “Sunt singură și mai vorbesc cu ele. Stiți cum e; singurătatea te prostește. De când a murit soțul meu nu mai am cu cine să vorbesc. Pe copii nu vreau să-i deranjez prea tare. E fiecare cu problemele lui, așa că vorbesc cu animalele.”

Reporterii Replica au mai aflat că femeia se încălzește la sobă și că iarna nu e chiar atât de frig, deși casa nu este izolată. Ea a mai spus că în apartamentul de deasupra ei, unde stă fiul său este și mai cald și nu au probleme cu încălzirea.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai pensie dupa cat ai muncit si cotizat!
0
0
apropo de vechime in munca oare nu ati auzit de o vechime in munca de 35-40 ani 22ani si care au o pensie de 1500 de 620??? ca unul cu handicap minor are 1000 de ron ptr incapacitate de munca si 520 ptr handicap? au retard nu-i duce capul ii duce capul sa stea sa fumeze si sparga seminte asa ca nu toti trebuie pusi in aceasi oala da sunt si de astia care au stat degeaba si primesc acceasi bani ca unul care a muncit
1
0
nu fac nimic,stau cu burta la soare,si cand vine sfanta batranete...se vaita...700 lei,inseamna ca nu prea ti-a placut lupta cu munca...
1
0
Pai si ce sa-i facem noi? Inseamna ca nu are vechime in munca pentru pensie decenta. Trebuie noi sa le platim viata altora? Si apoi mai ziceti ca si-ar fi cumparat apartamentul, dar nu-si permite. Si eu mi-as fi cumparat un Porsche, dar nu-mi permit. Halal propozitie si sens.
0
0
Comunisti au dat case la toti , s au construit atatea pe vremea lor ce s a intamplat de 30 de ani incoace , nimic si s au confiscat casele celor care nu puteau face dovada banilor asa ar trebuii sa fie acum multi nu au putea demonstra cu ce au facut ditamai viloaiele si cumparat n apartamente
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513