REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 31 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6838
21.4° Constanța Sâmbătă, 31 August 2024 Anul XX Nr. 6838
 

Bătrânelul cu acordeon cântă de o viață... ca să îl audă cineva! Video

Bătrânelul cu acordeon cântă de o viață... ca să îl audă cineva! Video

Deria ISLEAM 31 august 2024 | 00:00 1755

În portul turistic Tomis, printre forfota turiștilor și murmurul valurilor, se face auzit sunetul cald al unui acordeon. La capătul promenadei, un bătrânel simpatic, cu părul alb și o privire blândă, își plimbă acordeonul printre cafenelele și terasele animate de oameni, aducând un zâmbet pe chipurile celor care îl întâlnesc. Cu vocea sa caldă și acordeonul care îi este prieten de nădejde, bătrânelul reușește să creeze o atmosferă de poveste, o legătură între trecut și prezent, între tradiție și modernitate.

Batranelul cu acordeon canta de o viata... ca sa il auda cineva! Video Vocea Portului: Bătrânelul cu acordeon care adună zâmbetele turiștilor

O poveste spusă la acordeon

Fiecare notă, fiecare vers pe care îl interpretează pare să spună o poveste. Nu cerșește, nu imploră. El cântă cu demnitate, muncind din pasiune și din dorința de a aduce bucurie celor din jur. Mulți dintre localnici și turiști se opresc, îi zâmbesc, îi mulțumesc și îi lasă o mică atenție, apreciindu-i talentul și efortul. Pentru ei, bătrânelul este un simbol al portului, o prezență care face ca Portul Tomis să fie și mai special.

Batranelul cu acordeon canta de o viata... ca sa il auda cineva! Video Vocea Portului: Bătrânelul cu acordeon care adună zâmbetele turiștilor

Haine simple, zâmbet cald și muzică din suflet

Dar nu toți îi privesc cu aceeași îngăduință. Unii trecători, poate grăbiți sau fără chef de muzică, îi aruncă priviri dezaprobatoare, iar alții chiar îl alungă, considerând că locul lui nu este acolo. Cu toate acestea, bătrânelul nu se lasă descurajat. Știe că nu poate mulțumi pe toată lumea, dar continuă să cânte pentru cei care îi apreciază prezența și muzica.

Este ușor de înțeles de ce acest bătrânel simpatic a devenit o figură atât de îndrăgită în cafenelele din portul turistic Tomis. Cu hainele lui simple și zâmbetul cald, el aduce aminte de vremurile când muzica era cel mai simplu și sincer mod de a lega oameni, de a face o zi mai bună. Pentru unii, este doar un bătrân cu un acordeon; pentru alții, este sufletul care dă viață portului.

Săptămânal, el vine acolo nu pentru a cerși, ci pentru a munci, pentru a împărtăși din talentul și bucuria sa cu cei care doresc să îl asculte. Indiferent de reacțiile celor din jur, bătrânelul își continuă cântecul, plimbându-se printre cafenele și terase, împrăștiind voie bună și lăsând o amprentă de neșters asupra celor care au norocul să-l întâlnească.

Video - Vocea Portului: Bătrânelul cu acordeon care adună zâmbetele turiștilor

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felix Stroe sunt. Am 68 de ani! Am slabit muuuult, vreo 30 de kg! Raman al vostru dedicat! Pupam-ati in coeur! In inima, dragilor! Pai cum altfel? Am si un fiu la fel de o**z. Impreuna detinem un parc de masini SH! Nu este niciuna noua! Doar junghiuri SH! Dar avem noi Porsche Cayenne? Avem! De 10 ori mai ieftin decat unul de pe site-ul furnizorului! Ne dam mari! Ne place! Ne dam mai mari decat suntem! Pana cand? Nu stiu! Pana ne-o tine!
3
0
Dar sirena cu boxă din fața de la comandament unde e? Aia canta asa de frumos de plang si pescarusii. Multumesc
7
0
Mosul ala face cel putin o mie de euro pe zi. Ala castoga cat un ckmandant de vapor pe luna.căcatul de articol lacrimogen cu cerșetori
16
8

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365