REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Bătrânii ies în stradă, din ce în ce mai des, să-și vândă produsele, pentru a putea supraviețui! Video

Bătrânii ies în stradă, din ce în ce mai des, să-și vândă produsele, pentru a putea supraviețui! Video

Cristina BĂRBUCEANU 19 noiembrie 2022 | 00:00 1573

Creșterea prețurilor a afectat întreaga țară, dar mai ales bătrânii, care abia se mai descurcă. Cei norocoși au pensii acceptabile, însă există și numeroși bătrâni care nu au niciun fel de pensie. Un astfel de caz este al unei biete bătrâne care vinde produse cultivate în grădină, în zona Abator din Constanța, pe domeniul public. Ea îndură frigul, ploaia, riscând oricând o amendă din partea Poliției Locale, doar pentru a face un bănuț. În piață nu reușește să închirieze o tarabă deoarece nu beneficiază de vreun venit, astfel că nu și-ar permite să plătească chirie pentru aceasta.

Bătrâna care vinde produse, în zona Abator

„Stau aici și iarna”

Traiul oamenilor este tot mai greu, mai ales odată cu explozia prețurilor. Probabil cei mai afectați sunt bătrânii, pensionarii, care sunt obligați să trăiască doar de pe urma pensiei pe care o iau în urma a zeci de ani de muncă. De cele mai multe ori, această pensie este destul de mică, iar acesta este un caz fericit pentru că există bătrâni care nu au nici măcar pensie sau ajutor social.

Produsele vândute de bătrână

Un astfel de caz este al unei bătrâne din Constanța, care înfruntă frigul și ploaia, în zona Abator, pentru a-și vinde cele câteva produse pe care le cultivă în grădină. Bătrâna, care abia mai vede, și-a improvizat o mini-tarabă direct pe ciment, tarabă formată din 3 lădițe întoarse pe care sunt așezate diverse produse cultivate în grădină.

Produsele vândute de bătrână

Cu sinceritate și tristețe, bătrâna afirmă: „Stau aici și iarna, stau aici tot timpul”.

În piață nu este loc pentru toți comercianții, iar bătrâna riscă oricând o amendă

Bătrâna amărâtă are taraba așezată pe spațiu public, locul nefiind amenajat.

Astfel că ea nu plătește nicio chirie, iar Poliția Locală o poate amenda oricând, deși ea susține clar: „Eu nu am nicio pensie, nici măcar socială. Poliția Locală a fost pe aici”. Întrebată de ce nu vinde în piața special amenajată în scopul vânzării de produse pe care le vinde și ea, bătrâna aduce din nou în discuție problema lipsurilor materiale: „Mă duc în piață și ce fac?! Dacă vând așa în piață trebuie să plătesc taraba. De unde să dau?”.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Risca amenzi...nu si clanurile de c****i boriti.
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513