REPLICA ONLINE CONSTANTA

32° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
32° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Băutura alcoolică cea mai puțin periculoasă pentru ficat

Băutura alcoolică cea mai puțin periculoasă pentru ficat

A.F. 23 mai 2024 | 00:00 371

Toate tipurile de alcool au un efect negativ asupra ficatului, mai ales dacă sunt consumate în cantități mari sau pe o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, romul poate fi numit cea mai sigură băutură alcoolică puternică, potrivit narcologului rus Dr. Ruslan Isaev.

Bautura alcoolica cea mai putin periculoasa pentru ficat

Expertul explică faptul că aceasta este o definiție condiționată, deoarece alcoolul, indiferent de tipul său, chiar și în cantități mici, este dăunător pentru organism. Specialistul reamintește că nu există o doză sigură pentru consumul de băuturi alcoolice. Utilizarea lor este strict interzisă pentru copii, femei însărcinate și care alăptează, persoane cu boli grave și imunitate compromisă.

Clasificarea tipurilor de alcool

„Dacă încercați să aranjați tipurile de băuturi alcoolice puternice de la cele mai puțin periculoase la cele mai periculoase, atunci pe primul loc puteți pune romul, care conține zinc, potasiu, fosfor și are un efect puțin mai puțin agresiv asupra ficatului. Această băutură este clasată împreună cu tequila, care este de obicei consumată cu sare și lămâie, clorura de sodiu și vitamina C intră în organism, ceea ce reduce ușor mahmureala”, notează Isaev.

Cognac

Cognacul, potrivit lui, poate fi clasificat ca fiind unul dintre cele mai periculoase tipuri de băuturi alcoolice puternice, deoarece, din cauza duratei de depozitare, în el se formează o cantitate semnificativă de substanțe nocive.

„Dozele mari de coniac duc, de obicei, la o mahmureală severă și la un efect agresiv asupra ficatului. Vodca s-ar afla undeva la mijlocul acestei liste condiționate. Bineînțeles, în toate cazurile vorbim exclusiv de alcool de înaltă calitate”, spune specialistul.

Berea și cocktailurile

O categorie separată include berea și diverse cocktailuri. În primul caz, oamenii pot simți că în bere este foarte puțin alcool și adesea o beau în cantități mari, fără a controla doza, ceea ce provoacă suferințe grave ficatului.

„În primul rând, aș vrea să vă reamintesc că nu există alcool care să fie sigur pentru sănătate și mai ales pentru ficat. Cea mai mare parte a alcoolului etilic care intră în organism este procesată de ficat, astfel că acesta poartă principala povară. Substanța toxică acetaldehidă dehidrogenază, care se formează ca urmare a descompunerii etanolului, provoacă inevitabil degenerarea și moartea celulelor hepatice”, spune expertul potrivit actualno.com.

„Deteriorarea pe termen lung a ficatului de către alcool duce la apariția hepatitei, fibrozei și cirozei hepatice, care este ireversibilă”, conchide specialistul, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436