REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Băutura de dimineaţă care ajută la detoxifiere şi reglează pH-ul corpului

Băutura de dimineaţă care ajută la detoxifiere şi reglează pH-ul corpului

Replica API 28 februarie 2022 | 00:00 663

Cercetătorii au descoperit că toxinele şi pH-ul sunt asociate direct cu anumite boli. Cu cât corpul are mai multe toxine, cu atât devine mai acid şi favorizează apariţia unor boli. scrie antena3.ro.

Pentru detoxifiere şi reglarea pH-ului corpului există o băutură de dimineaţă care ajută la eliminarea toxinelor.

Te-ai întrebat vreodată de ce numărul bolnavilor continuă să crească şi au atins cote dramatice? Toată lumea se îmbolnăveşte, iar acest fenomen ar putea fi încetinit printr-o dietă echilibrată.

Omenirea a creat peste 100.000 de compuşi sintetici de la începutul erei industriale şi până în prezent, iar toate aceste substanţe ajung în apa pe care o bem, în aerul pe care îl respirăm şi în solul în care cultivăm ceea ce mâncăm.

La aceste substanţe sintetice se adaugă şi numeroasele medicamente cu potenţial toxic pentru corp, pesticidele, insecticidele şi chimicalele din produsele pe care le folosim zilnic, cum ar fi produsele de îngrijire personală, produse de uz casnic sau produsele de curăţenie.

Băutura de dimineaţă care ajută la detoxifiere şi reglează pH-ul corpului

Băutura care ajută la detoxifiere şi ne fereşte astfel de boli

Având în vedere toate aceste substanţe chimice de care ne-am înconjurat, nu este de mirare că organismul uman este copleşit de toxine. Pentru a ajuta corpul să se detoxifice, dar şi să îşi regleze pH-ul, şi astfel să fim feriţi de boli, este necesar ca, din când în când, să fim atenţi la ceea ce consumăm.

Pe lângă o curăţare a toxinelor din organism, această băutură, împreună cu altele, ajută şi la întărirea sistemului imunitar, dar şi la o energizare pe parcursul zilei.

Cercetătorul german Otto Warburg a descoperit în anii 1930 că pH-ul este asociat cu boala, în special cu cancerul, dar şi că pH-ul este afectat în mod direct de toxine. Cu cât corpul este mai toxic, cu atât devine mai acid şi favorizează apariţia unor boli grave. Tocmai de aceea, pentru a evita astfel de situaţii, trebuie să eliimnăm toxinele, iar alimentul perfect pentru acest proces este lămâia.

Lămâile sunt printre cele mai importante alimente pe care le găsim în natură, sunt pline de vitamine benefice şi antioxidanţi vitali pentru detoxifiere. Deşi mulţi consideră că lămâile sunt acide, ele de fapt contribuie la alcalinizarea corpului atunci când sunt consumate.

Astfel, un pahar de apă cu lămâie consumat dimineaţa, pe stomacul gol, ajută la eliminarea toxinelor din corp, dar şi la reglarea pH-ului, precum şi la digestie sau reglarea bilei.

Alte băuturi de dimineaţă care ajută la detoxifiere

1. Ceaiul de păpădie

Păpădia este o plantă medicinală care poate sintetiza şi metaboliza în acelaşi timp grăsimea şi colesterolul şi poate chiar descompune şi stoca aminoacizii, substanţe esenţiale pentru detoxifiere.

Păpădia stimulează şi producţia de urină care ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor din corp. Pe lângă faptul că este o sursă bogată de nutrienţi, păpădia ajută sistemul digestiv prin regularizarea circulaţiei bilei.

O cană de ceai de păpădie dimineaţă poate ajuta corpul să elimine toxinele întreaga zi. Mai mult, păpădia este de ajutor şi în cazul reumatismului sau poliartritei, aşa cum a explicat Lidia Fecioru într-una din emisiunile Adevăruri ascunse de la Antena 3.

2. Sucul de pătrunjel

Pătrunjelul, pe lângă faptul cunoscut de toată lumea că împrospătează respiraţia, este o plantă cu o sursă importantă de enzime, antioxidanţi, minerale, vitamine şi uleiuri volatile.

Printre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale sucului de pătrunjel se numără capacitatea de curăţare a rinichilor şi detoxifierea ficatului.

Ca multe alte plante verzi, sucul de pătrunjel poate fi prea intens dacă se consumă singur, de aceea poate fi combinat cu alte alimente care curăţă ficatul şi rinichii cum ar fi lămâia, sfecla, castravetele, morcovii sau ţelina.

Pătrunjelul se poate consuma şi sub formă de ceai. Ca şi sucul de pătrunjel, ceaiul de pătrunjel este la fel de util în curăţarea corpului.

De asemenea, pătrunjelul este şi un bun diuretic, prevenind sarea să fie reabsorbită în ţesuturi.

3. Sucul de sfeclă

La fel ca lâmâia, sfecla este bogată în antioxidanţi şi conţine nutrienţi necesari pentru detoxifiere. Unul dintre nutrienţii-cheie este lipotropul, care previne sau reduce acumularea de grăsimi în ficat. Betaina ajută la eliminarea toxinelor din celulele ficatului.

De asemenea, betaina, o substanţă antioxidantă puternică ce se găseşte în sfeclă, are proprietăţi antiinflamatorii care încurajează procesul de detoxifere.

Sfecla mai conţine şi pectină, o fibră despre care studiile au arătat că ajută la înlăturarea toxinelor secretate de ficat.

Sfecla poate fi consumată ca atare, poate fi transformată în suc sau poate fi adăugată în alte băuturi verzi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510