REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Băutura i-a luat mințile! Trimis după gratii, după ce a incendiat mașina vecinului

Băutura i-a luat mințile! Trimis după gratii, după ce a incendiat mașina vecinului

Victor ROTARU 21 mai 2024 | 00:00 863

Ionuț R., un bărbat din județul Constanța, cunoscut de vecini cu probleme atunci când consumă alcool, i-a incendiat autoturismul vecinului său, fără vreun motiv anume. În urma incendiului, autoturismul vecinului său a ars în totalitate, fiind cât pe ce ca focul să se extindă și la un alt autoturism.

Bautura i-a luat mintile! Trimis dupa gratii, dupa ce a incendiat masina vecinului

Totul s-a întâmplat pe 18 ianuarie 2024, atunci când Alexandru M. a fost trezit de un vecin care i-a atras atenția să iasă  din casă că îi arde mașina parcată în fața porții. Astfel, deplasându-se în curte a observat că autoturismul său, care era parcat în fața porții ardea cu flacără deschisă, flacăra cuprinse deja întreg autovehicul, pompierii au fost sesizați de către soția acestuia. Acesta avea o cameră de supraveghere care era orientată către poartă, iar împreună cu lucrătorii de poliție au vizionat imaginile, observând o persoana necunoscută care la 23:34 a ajuns la autoturism și l-a incendiat cu intenție.

Făptașul, recunoscut de vecin

Alexandru M. l-a recunoscut pe vecinul său Ionuț R. pe care îl cunoaște din copilărie. Polițiștii s-au deplasat la locuința lui Ionuț R., găsindu-l pe acesta acasă și mirosind a alcool dar și a benzină și fum. De asemenea, s-a constatat că pe toată suprafața posterioară a antebrațului drept acesta avea părul ars. A fost audiat în calitate de martor tatăl lui Ionuț R. care a transmis faptul că în data de 17 ianuarie 2024 a ajuns acasă, găsindu-l pe fiul său în stare de ebrietate, după 15-20 de minute i-a spus să meargă să se odihnească, acesta retrăgându-se în dormitorul său.

Bautura i-a luat mintile! Trimis dupa gratii, dupa ce a incendiat masina vecinului

În calitate de martor a fost audiat și un prieten de-al lui Ionuț R. care a declarat că în data de 17 ianuarie 2024, l-a contactat telefonic pe Ionuț R. și s-a întâlnit cu acesta pentru a discuta, ocazie cu care au consumat și băuturi alcoolice.

De asemenea, potrivit proceselor-verbale de investigații, s-a încercat prezentarea imaginilor care surprind făptuitorul care incendiază autovehiculul lui Alexandru M. vecinilor din zonă, în vederea recunoașterii persoanei prin raportare la mersul specific al acesteia, însă întrucât acestea au aflat că ar fi implicat Ionuț R., persoană cunoscută ca fiind agresivă de comunitatea din care face parte pe fondul consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive, au refuzat să le vizioneze.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Ionuț R. la 1 an și 9 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce cu executare mai avea coada ?
1
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436