REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

„Casa cu Lei“ va fi reabilitată de Andrei Muntmark

„Casa cu Lei“ va fi reabilitată de Andrei Muntmark

Ana Maria LIPAN 30 noiembrie 2023 | 00:00 3107

„Casa cu Lei“, o clădire reprezentativă pentru orașul Constanța, aflată în patrimoniul arhitectural al României și deținută anterior de o firmă privată a fost cumpărată la începutul acestui an de furnizorul și traderul de electricitate și gaze naturale Monsson Trading. Fiul „regelui eolienelor“, Andrei Muntmark, directorul general al companiei, a promis că va restaura imobilul și se pare că vrea să se țină de cuvânt. Recent, municipalitatea a emis un certificat de urbanism, necesar demarării proiectului de reabilitare a clădirii.

„Casa cu Lei“ va fi reabilitata de Andrei MuntmarkCasa cu Lei

Andrei Muntmark se ține de cuvânt și reabilitează „Casa cu Lei“, una dintre clădirile cu valoare istorică pentru orașul Constanța. Compania Monsson Trading a obținut recent un certificat de urbanism, necesar demarării proiectului de reabilitare a clădirii cu regim de înălțime de D+P+1e+M. Imobilul va beneficia și de lucrări de consolidare, restaurare, reamenajare, reconstruire, reparare, modificare și restaurare, urmând ca după finalizarea lor să își recapete strălucirea de altă dată. Reamintim faptul că societatea a achiziționat clădirea la începutul acestui an, moment în care Muntmark a oferit asigurări că aceasta va beneficia de reparații, păstrându-și totuși stilul arhitectural care a inclus-o pe lista monumentelor istorice.

„Casa cu Lei“ va fi reabilitata de Andrei MuntmarkAndrei Muntmark

„Intenția noastră este de a restaura monumentul istoric și de a-l readuce la adevărata sa valoare. În acest moment, estimăm că renovarea va dura circa trei ani, dintre care, în primul an, ne vom concentra pe obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare demarării lucrărilor de renovare pentru un astfel de monument istoric, iar în următorii doi ani vom face renovarea propriu-zisă”, a declarat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading, la momentul respectiv. „Vrem să redăm Constanței o clădire care are o importanță istorică foarte ridicată și să readucem „Casa cu Lei“ la adevărata ei frumusețe în cel mai scurt timp posibil”, a mai spus precizat acesta.

„Casa cu Lei“ este una dintre clădirile istorice de referință pentru orașul Constanța, fiind construită între 1895 și 1898 la inițiativa omului de afaceri de origine armeană, Dicran Emirzian. Clădirea a fost ridicată după planurile arhitectului Ion Berindei, având un stil arhitectural ce aparține eclectismului, cu elemente din componența clasicismului, renașterii și barocului. Numele său provine de la cei patru lei prezenți pe capitelurile coloanelor de la intrare, un element ce se regăsește pe multe alte schițe ale celebrului arhitect.

„Casa cu Lei“ este situată la intersecția străzilor Dianei și Nicolae Titulescu, iar în prezent este înscrisă în patrimoniul arhitectonic al României și declarată monument istoric de categoria A. De asemenea, este important de menționat că Monsson Trading are sediul central într-o clădire istorică aflată în vecinătatea „Casei cu Lei“, care a fost renovată complet în august 2022 din fondurile proprii ale companiei.

Despre Monsson Trading

Monsson Trading este o societate parte a Grupului Monsson din Constanța, fiind fondată în anul 2009. Compania a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 182 milioane de euro și peste 40 salariați. Monsson Trading furnizează atât electricitate, cât și gaze naturale și este specializată în achiziția de energie verde. Compania cumpără electricitate de la mai mult de 50 de producători de energie din surse regenerabile din România.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce bine . Mare bucurie . Am reusit sa mai scapam de un monument al Constantei . Niste hoti au vandut-o altor hoti. Sa nu ramana nimic in patrimoniul tarii. Ei , dragi romani asta ne face sa dorim sa reinvie raposatul . Noi nu mai avem nimic in oras, in tara , nimic de stat. Doar niste hahalere care sunt functionari publici , vesnic nemultumiti . Care incaseaza tot felul de sporuri , de praf . de scaun si cate altele . Deci grija mare cu cine votati !
1
0
Vrand nevrand toti turistii trec prin lateralul CASEI cu lei si ii vad profilul . Eu ca ghid sapun mereu ca un om de afaceri se va ocupa de restaurarea acestei cladiri care este atat de importanta si frumoasa . Poate a venit momentul sa se vada si adevarul = ca s a trcut la treaba
1
2
Felicitari pentru viitoarea reabilitate. Este un gest foarte frumos fata de istoria orasului Constanta.
3
2
Sa mi bag pwla-n steua lui ca a înebunit toata piata! Sa ma kak pe investitiile Lui!!
3
10

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510