REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

„Experții“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lăpușneanu. Video

„Experții“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lăpușneanu. Video

Alexandru CRENGANIȘ 22 mai 2023 | 00:00 5616

Cei care locuiesc în Constanța, în special șoferii, știu că trebuie să evite bulevardul Al. Lăpușneanu. Cetățenii s-au resemnat deja cu imaginea dezolantă a orașului, transformat într-un șantier perpetuu, însă reprezentanții firmelor contractate pentru executarea lucrărilor nu pare să se grăbească să termine ceea ce au început, cu mai bine de doi ani în urmă. Iar ”experții” de la Hidro Salt B 92, care se ocupă de bulevardul AL. Lăpușneanu, nu fac excepție de la regulă. 

„Expertii“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lapusneanu. Video

Și pe bulevardul Al. Lăpușneanu lucrările sunt în toi, dar din păcate acestea avansează extrem de greu, iar ce se face... se face prost. Autoritățile locale ne spun de aproape trei ani că lucrările de pe Lăpușneanu se vor termina, dar pare, mai degrabă, un vis aproape imposibil de îndeplinit. Termenul limită pentru executarea lucrărilor este decembrie 2023, dar la cum avansează în momentul de față lucrările acest termen pare unul ireal.

„Expertii“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lapusneanu. Video

Cât despre calitatea lucrărilor, nu mai vorbim. În zona hotelului Oxford și până la Școala Spectrum, de exemplu, găsim nenumărate nereguli. Deși trotuarele au fost amenajate de curând, acestea arată deplorabil, iar pe porțiuni întregi sunt denivelări, pavele puse prost sau care lipsesc.

„Expertii“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lapusneanu. Video

Pe multe porțiuni, pista de biciclete este ”presărată” cu gropi sau guri de canalizare care pot pune în pericol viața bicicliștilor. De asemenea, în zona Dacia pavajul este spart pe o suprafață destul de mare.

„Expertii“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lapusneanu. Video

Firmele care se ocupă de reabilitarea bulevardului Lăpușneanu sunt Hidro-SALT- B-92 SRL și bulgarii de la  Trace Group Hold

Așa cum am spus și mai sus contractul pentru reabilitarea bulevardului Lăpușneanu a fost câștigat de o asociere de firme.

Video:

Se pare că una dintre aceste firme, SC Hidrosalt SALT-B-92 SRL, este specializată în a-și bate joc de banii publici.

„Expertii“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lapusneanu. Video

Constructorul, cunoscut cu antecedente

În anul 2017 a început lucrările la cantina şi căminul Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru iar în noiembrie 2018, după demolarea clădirii, le-a abandonat.  Chipurile, reprezentanții firmei nu au putut lucra la prețurile pe care, culmea, le-au licitat, căci între timp au crescut salariile. Întrucât au abandonat şantierul, s-a reziliat contractul cu ei, contract în valoare de 4.970.276 lei fără TVA.

Video:

Hidro Salt B 92 specialistă în a da țepe

Hidro Salt B 92 este, după cum observăm, o societate care obișnuiește să-și bată joc de banii statului. Firma a câștigat, în trecut, licitația pentru asfaltarea a aproximativ 10 km de drum, din Brăila, și avea ordin de începere a lucrărilor pe data de 29 octombrie 2018. Nu le-a mai început, lăsând baltă proiectul. Și la Buzău, societatea a abandonat lucrările la Blocului Operator de la Spitalul Judeţean. În 2012, Hidro Salt B 92 a obținut contractul pentru reabilitarea Școlii „Ștefan cel Mare“, finanțat din fonduri europene, după ce au ofertat 4.960.039,45 lei plus TVA, un preț cu 50% mai mic decât valoarea estimată de 11.250.916 lei la care s-a adăugat TVA. Un an mai târziu, constructorul a solicitat încă 2 milioane de lei, invocând lucrări neprevăzute în documentația tehnică.

„Expertii“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lapusneanu. Video

O firmă controversată

HIDRO-SALT-B-92 S.R.L. este o firmă controversată din București, care a fost implicată în numeroase contracte cu statul și care a fost implicată în numeroase litigii. Firma este controlată de frații Nicolae și Deugene Băiculescu, care este apropiată de Sorin Oprescu. În acte, firma este patronată de Georgeta Băiculescu și îl are administrator pe Marius George Băiculescu. În mandatul lui Oprescu, familia Băiculescu s-a numărat printre principalii contractori angajați de Primăria Capitalei.

„Expertii“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lapusneanu. Video

Neregulile descoperite acum pe bulevardul Lăpușneanu nu sunt o noutate. În anul 2022, supervizorul lucrărilor de asfaltare a descoperit probleme pe tronsonul cuprins între intersecția bulevardul Aurel Vlaicu și strada Heracleea. După cei i s-a adus în vedere dezastrul, constructorul a remediat problemele pe banii lui, conform Primăriei Constanța.

Un ghiolban cu trabucul în gură vâna șoferii și chema poliția

Un reprezentat al Hidro Salt B 92 a ajuns în atenția opiniei publice, recent, după ce fotografia șoferii care parcau neregulamentar, pentru că, efectiv, nu aveau unde să parcheze, din pricina lucrărilor. Apoi, trimitea fotografiile la Poliția Locală. 

„Expertii“ de la Hidro Salt fac praf bdul. Al. Lapusneanu. Video

De parcă cetățenii ar trebui să își întrerupă întreaga activitate, până când ultimul excavator va dispărea de pe străzile orașului. Lăsând la o parte acest aspect, atitudinea și comportamentul lucrătorului care se autointitula „proprietarul bulevardului“ erau de-a dreptul bădărănești: „ataca“ inclusiv mamele cu copii venite la centrul de recoltare a analizelor din proximitate și le vorbește mai ceva ca-n mahala. Mai multe despre acest subiect, puteți citi mai jos.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta urbie fără organe de control la lucrările de șantier, toată lumea sparge repara de mântuială și nu mai toarnă asfalt. Primarul p-uli letine partea el nu stienimicnici gura nui miroase . După alegeri va fi coleg cu Mazăre sigur.
2
0
City manageru a fost cu contractele firmelor care execută lucrările de mantuiala, merla a fost cu cele pt fonduri europene, ea si a facut treaba!
4
0
Toti celentano din las fierbinti au ajuns la constanta.
7
0
Abia astept Turistii de Bucuresti ca astia cind sunt loviti la caruta urla de i aude si generalu Ciuca
5
0
Explicau intr-un episod din las fierbinti: incepi lucrarea, iei o transa de bani. Tu faci altceva cu ei, nu te intereseaza sa termini lucrarea.Vine ue sa ii ceara inapoi dar tu nu mai esti primar. Ai luat spagi ca sa dai contractul, ai platit la spuprapret lucrari de mantuiala, ti-ai luat partea si de aici si te doare la basca. Banii vor fi returnati de fraierul care vine dupa tine. Asa face si vc-ul!
9
0
Munca de mantuiala! Dupa ce ca de atata timp suportam mizeria ca sa nu mai zic de cantitatea mare de praf pe care il inhalam zilnic de aceste lucrari, fac si treaba de mantuiala.....Sincer, aceasta modernizare este doar pe hartie nu si pe teren. Pacat de bani si pacat de cate neplaceri trebuie sa induram noi cetatenii
11
0
Toti angajatii sunt neseriosi! Offf cat ghinion pe Vergil Chitac, cel mai inteligent primar din Romania! Pai ba, Vergil Chitac trebuie doar sa execute proiectele lui Fagadau si nu a fost in stare! A pierdut banii pe proiecte, orasul este indatorat! Votantii PNL si USR ceile mai mari dobitoce!
10
1
in 2 ani, se costruieste o instalatie industriala. bdul lapusneanu este o catastrofa ptr cei ce locuiesc aici dar si ptr soferi. se vede clar ca cei care sint platiti sa se ocupe de lucrari, sint necalificati, in cap cu primarul.ar fi bine sa li se impute lucrarile. asta ar fi binevenit ptr cei de la primarie, un bun exemplu ptr politrucii din ziua de azi.
13
1
de iinfractoarea merla !!!
11
2
Pai lachele ala din poze care urla acum ceva timp în urma ca el a făcut facultatea polii păzește degeaba.e mai p***t decât muncitorii.e retard
12
3
SIKTIR primare chitac. Chiar toti constructorii sunt neseriosi? De ce oare doar la Constanta se intampla asta? Chiar nu ai semne de intrebare primare? Daca nu atunci ar trebui sa mergi la un control. Este primul semn de schizofrenie primare.
14
2
N-a fost city manageru cu contractele, a fost Merla, pensionara incapabila de la fonduri europene.
13
1
La fel de "experti" sunteti si voi ca ziaristi ! S-a facut receptia lucrarilor cumva? Este o lucrare in curs de executie, asteptati sa se finalizeze , apoi trageti concluzii, expertilor!
1
23
Cine din primarie a verificat si admis la licitatie aceste firme? Cine a incheiat contractele cu primaria?? Nu cumva city manageru vietii, corectitudinea intruchipata? Sa plateasca!
18
1
Asa arata Constanța? Și la noi în sat este mai frumos:)) =
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510