REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.8° ConstanÈ›a Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
22.8° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

„Juice“, unul dintre cei mai carismatici piloţi ai Ucrainei, a fost înmormântat la Kiev

„Juice“, unul dintre cei mai carismatici piloţi ai Ucrainei, a fost înmormântat la Kiev

A.F. 31 august 2023 | 00:00 219

Sute de ucraineni ÅŸi-au luat rămas bun marÅ£i, la Kiev, de la pilotul ForÅ£elor Aeriene Ucrainene Serghei PliÅŸcikov, mai cunoscut sub numele de război "Juice", care a murit departe de front, la 25 august, împreună cu alÅ£i doi piloÅ£i, când avionul lor s-a prăbuÅŸit în regiunea Jîtomir, în vestul Ucrainei, transmite EFE.

„Juice“, unul dintre cei mai carismatici piloti ai Ucrainei, a fost inmormantat la Kiev

Ancheta oficială reÅ£ine trei scenarii drept cauza accidentului: o eroare de pilotaj, o eroare în pregătirea zborului de antrenament la care au participat cele trei victime sau o defecÅ£iune tehnică.

Printre participanÅ£ii la ceremonie s-a numărat ÅŸi comandantul ForÅ£elor Aeriene Ucrainene, Mikola OleÅŸciuk, care i-a promovat postum la gradul de maior pe "Juice" ÅŸi de locotenent colonel pe cei doi camarazi de arme care au murit împreună cu el, Viacheslav Minka ÅŸi Serghi Prokazin.

Ceremonia a avut loc în Catedrala Învierii lui Hristos din Kiev, de rit greco-catolic, unde un grup de militari au purtat pe umeri sicriul lui ''Juice'' acoperit cu drapelul ucrainean, în timp ce alÅ£i membri ai ForÅ£elor Aeriene îmbrăcaÅ£i în salopetele lor caracteristice de culoare verde au expus fotografii ale acestui militar în vârstă de 30 de ani.

Familia, prietenii ÅŸi camarazii de arme au adus un omagiu memoriei unuia dintre cei mai cunoscuÅ£i piloÅ£i ai Ucrainei, care a fost intervievat de presa internaÅ£ională, el cerând cu acel prilej ca avioanele F-16 să fie livrate Kievului cât mai curând posibil, aminteÅŸte EFE, citată de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699