REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° ConstanÈ›a Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
29.4° ConstanÈ›a Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

„Medicamentul primăverii“: Planta care întărește sistemul imunitar și curăță organismul de toxine

„Medicamentul primăverii“: Planta care întărește sistemul imunitar și curăță organismul de toxine

A.F. 27 martie 2024 | 00:00 229

Pentru că primăvara a sosit, vorbim astăzi despre o plantă cu multiple beneficii pentru organismul nostru. Aceasta este considerată o minune a naturii È™i este de un real ajutor È™i în tratamentul hepatitei. E o plantă care se apropie la gust de usturoi, de aceea mai este cunoscută È™i sub denumirea de usturoiul ursului.

„Medicamentul primaverii“: Planta care intareste sistemul imunitar si curata organismul de toxine

„Medicamentul primăverii“: Leurda

Sezonul leurdei, plantă supranumită „medicamentul primăverii”, a reînceput. Are numeroase avantaje pentru organism È™i poate fi folosită în diverse combinaÈ›ii alimentare. VirtuÈ›ile terapeutice derivă din vitaminele, proteinele È™i sărurile din compoziÈ›ia sa, care îi conferă un caracter tonic.

„Medicamentul primăverii” se găseÈ™te în pieÈ›e la preÈ›ul de 20 de lei, însă poate fi găsită È™i în zonele cu sol bogat în azot, cum ar fi parcul demografic Gurghiu. Leurda este la mare căutate în această perioadă, mulÈ›i beneficiind de efectele sale benefice pentru organism, mai ales pentru cei care suferă de hepatită.

Antiviral și antibacterian

Leurda fortifică sistemul nostru imunitar cu acÈ›iuni antivirale È™i antibacteriene. De asemenea, este folosită la scară largă în cure de detoxifiere. De asemenea, specialiÈ™tii îl recomandă È™i persoanelor cu probleme la ficat sau pancreas.

„În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să cureÈ›e toxinele.”, a spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice ÅŸi de nutriÅ£ie la Antena 3.

Remediul primăverii” contribuie la scăderea colesterolului È™i a insuficienÈ›ei biliare. Este eficientă pentru ameliorarea unor afecÈ›iuni ale căilor respiratorii superioare, a insomniei, a ameÈ›elilor È™i chiar a depresiei. Totodată, este un produs benefic în bolile gastrointestinale, dizenterie sau paraziÈ›i intestinali.

Leurda nu poate fi folosită doar în salate sau în diverse mâncăruri, ci poate fi făcută È™i suc. Acesta poate combate reumatismul degenerativ È™i se obÈ›ine prin macerarea frunzelor de leurdă, tăiate È™i puse într-un borcan peste care se pune apă caldă. Este nevoie de patru ore pentru macerarea frunzelor de leurdă, iar sucul astfel obÈ›inut se strecoară È™i se bea imediat, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513