REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

„Noapte de decembrie“, pusă în scenă de micii actori ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie

„Noapte de decembrie“, pusă în scenă de micii actori ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie

Mirela PASCAL 22 decembrie 2023 | 00:00 1466

Momente dramatice și comice, cu tradiții românești de Crăciun, cu muzică și chiar cu momente sincretice, la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie. 18 elevi din clasele VI - XII, sub coordonatoarea profesoarei Andreotti Silvia, au pus în scenă, pe 21 decembrie, o piesă de teatru specifică sărbătorilor de iarnă. Sceneta „Noapte de decembrie“ urmărește povestea a două familii, una bogată și cealaltă săracă, aflate în febra pregătirilor de Crăciun. Piesa este presărată cu momente dramatice și comice, cu tradiții românești de Crăciun, cu muzică și chiar cu momente sincretice.

„Noapte de decembrie“, pusa in scena de micii actori ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforiemicii actori ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva“

„Suntem trupa Ephoria a Liceului Teoretic „Carmen Sylva“, numărând 18 membri din clasele VI - XII. Coordonatoarea noastră este doamna profesor Andreotti Silvia, o persoană creativă și perseverentă - un lider apropiat și foarte drag nouă. Cea mai recentă piesă a noastră a avut premiera pe data de 21 decembrie. Sceneta, intitulată "Noapte de decembrie", urmărește povestea a două familii - Traistămare, cei săraci, și Naspesus, cei înstăriți - aflate în febra pregătirilor de Crăciun. Modurile complet diferite de a petrece sărbătorile nu opresc cele două familii să se intersecteze, iar întâlnirea oferă prilejul depănării unor vechi amintiri. Piesa este presărată cu momente dramatice și comice, cu tradiții românești de Crăciun, cu muzică și chiar cu momente sincretice”, ne-a declarat Antonia Mindru, elevă în clasa a XII-a și membră în trupa Ephoria.

„Noapte de decembrie“, pusa in scena de micii actori ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie
Pentru ca sceneta să iasă perfect, micii actori s-au pregătit încă din luna noiembrie, repetițiile s-au desfășurat de câte două ori pe săptămână, iar fiecare membru a contribuit la completarea recuzitei. 

„Noapte de decembrie“, pusa in scena de micii actori ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie

Pregătirile pentru această scenetă au presupus un efort susținut din partea noastră: repetițiile  s-au desfășurat de câte două ori pe săptămână, începând cu luna noiembrie, iar fiecare membru a contribuit la completarea recuzitei. A fost mult de muncă, dar eforturile ne-au fost din plin răsplătite de aplauzele spectatorilor. Nu ne așteptam la un public atât de numeros - am adus mai multe scaune în ultimele minute înainte de spectacol - dar tocmai acest lucru ne-a determinat să jucăm cu și mai multă pasiune. Iubim teatrul, iar, pentru noi, personajul reprezintă un alter-ego pe  care ni-l însușim chiar și în afara scenei. Ne bucurăm că am avut ocazia de a prezenta această piesă în fața colegilor și profesorilor și avem speranța că, în viitor, o vom putea juca - alături de alte producții originale - pe o scenă în toată puterea cuvântului“, a conchis mica actriță.

„Noapte de decembrie“, pusa in scena de micii actori ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Holywood ce naiba block buster
2
0
In curand pe micile ecran din Eforie , Va fi difuzat filmul Noapti la poarta Alba , in rolul principal Robert Nicolae Serban , din distributie mai fac parte Toto , Ada, si multi altii , in regia lui Vasilica Fasole
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016